All-Ukrainian Network of experts and practitioners
on regional and local development

Services in regions

Editor's choice

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Show full text

Не вказано

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Show full text

Не вказано

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Show full text

Не вказано

Partners

 
 
  • УАРОР

    Ukrainian Association of Rayon and Regional Councils

  • АМУ

    Association of Ukrainian Cities

  • ВАССР

    All-Ukrainian Association of Village and Settlement Councils

  • Мінрегіон

    Ministry of Regional Development, Construction and Housing and Communal Services of Ukraine

  • komsamovr

    Secretariate of Committee on State Building, Regional Policy and Local Self-Government of the Verkhovna Rada of Ukraine

  • www.narda.org.ua

    National Association of Regional Development Agencies

  • www.coe.kiev.ua

    Office of the Representative of the Secretary General in Ukraine

  • DESPRO

    Swiss-Ukrainian project «Decentralization Support in Ukraine» DESPRO

  • ІГС

    Civil Society Institute

  • АММУ

    Association of Small Towns of Ukraine

  • НАДУ

    National Academy for Public Administration under the President of Ukraine

  • Відродження

    Program Initiatives «Democratic Practice» of International Renaissance Foundation

  • УНЦПД

    Ukrainian Center for Independent Political Research

  • ЦППР

    Centre of Policy and Legal Reform

  • Мережа центрів

    Public Union Network of legal information and consultation

  • НАСДСУ

    National Association of Agricultural Advisory Services of Ukraine

  • Ресурсний центр

    Center for Knowledge Management «Resource Center for Sustainable Local Development»

Вінничани вивчали можливості співпраці та інвестицій у польському Жешуві

03.09.2019

Представники ОТГ Вінниччини та Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою"  у складі  делегації  керівників органів  місцевого самоврядування, експертів та підприємців  побували з візитом  у дружньому  м.Жешув  Республіки Польща, де відбувся Бізнес-форум "Конгрес 60 мільйонів". Як пояснив Юрій Войціцький – радник з регіонального розвитку Вінницького ЦРМС,  назва форуму  передбачає співпрацю 60 мільйонів  етнічних поляків, що живуть у світі,   із представниками інших країн заради економічного розвитку територій. Власне  в цьому і полягала основна мета заходу. Організатори мали на увазі і широку промоцію бізнес потенціалу  різних груп підприємців з огляду на інвестиційну складову територій.  Учасниками  Конгресу стали  посадовці  органів місцевого самоврядування, підприємці, бізнесмени,  інвестори, голови регіональних влад, муніципалітетів.

Серед осіб, що представляли українську делегацію –  Юрій Войціцький, радник  ВЦРМС та  Артур Цицюрський, голова Барської ОТГ, що активно опікується інвестиціями  в розвиток туризму на території громади.

За словами Юрія Войціцького,  Конгрес   став цікавим і корисним майданчиком для набуття досвіду представниками громад  у напрямку залучення інвестицій та впровадження новацій з розвитку територій:

"Під час форуму, нам вдалося обговорити  можливості  співпраці із Міністром Республіки Польща з інвестицій та розвитку  Єжи Квєцінські, а також  питання  запуску в Україні підходу з розвитку сільських територій -  LEADER. Крім того,  відбулось активне обговорення  активізації партнерства Вінницької області з Підкарпатським воєводством  Польщі", – зауважив він.

 Про це  також йшлося під час зустрічі із Віце-маршалком Підкарпатського воєводства  Терезою Памула. Значний інтерес  викликало і вивчення  польського досвіду  з надання  медичних послуг і організації системи муніципальних перевезень. Важливою була також зустріч  із Віце-директором  польської авіакомпанії ЛОТ Стефаном Мальчевські щодо перспектив запуску авіамаршруту сполученням  Вінниця -Жешув, що безперечно вплине на інвестиційну привабливість регіону, - повідомив Юрій Войціцький.

За словами експерта,  свого часу, у Жешуві, де проживає 170 тис. населення , було відновлено летовище  та збільшено кількість авіарейсів. Це дало можливість відбудувати інфраструктуру навколо аеропорту , було створено індустріальний технопарк,  на територію зайшли великі закордонні  інвестиції, тож відтепер з Жешува можна долетіти у будь-яку країну  світу  швидко і зручно.

"Аеропорт Вінниця" сьогодні на стадії реконструкції , летовище відновлюєтся  за рахунок коштів ДФРР і  порт  буде приймати більше літаків,  відтак збільшиться і пасажиропотік. Досвід Жешува показує, що це сприятиме  інвестиційній привабливості  регіону. Адже, коли ми пропонували організувати такий Конгрес  у Вінниці, постало питання, чим  доправити учасників та гостей – швидко, сучасно, комфортно", -  зазначив  Юрій Войціцький.

Як повідомили  вінничани-учасники зустрічі, Конгрес сприяв  розвитку партнерства із Підкарпатським воєводством  Польщі, що є перспективним  для ОТГ, завдяки  зручній логістиці та  невеликій відстані регіону від українського кордону. А це, в свою чергу, спрощує шлях  до співпраці, обміну досвідом  та залученню інвестицій.

За матеріалами www.vin.gov.ua