Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

17 ОТГ Тернопільщини отримають кошти для створення нових моделей надання соціальних послуг

28.09.2018

27 вересня 2018 року в Києві у Представництві Світового банку в Україні укладено Грантову угоду з метою започаткування Проекту «Надання соціальних послуг на основі громади". У церемонії підписання угоди взяли участь Степан Кубів, Перший Віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України, Сату Кахконен, Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України, Сумі Шігекі, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні.

Грант у розмірі 2,85 мільйони доларів США надано Україні Японським фондом соціального розвитку (JSDF) через трастовий фонд Світового банку. Кошти японських донорів дадуть змогу створити нові моделі надання соціальних послуг у 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей. Для участі в проекті обирались громади з найменшими фінансовими та бюджетними спроможностями із застосуванням спеціально розробленої методології вразливості. Проект буде впроваджувати Український фонд соціальних інвестицій, який знаходиться у сфері управління Міністерства соціальної політики і має 18 річний позитивний досвід реалізації міжнародних проектів у соціальній сфері.

«Ми високо цінуємо довіру Світового банку та Японії, виявлену Українському фонду соціальних інвестицій при виборі виконавця Проекту. Переконаний, що наші кваліфікація і досвід, а також активна співпраця з донорами, бенефіціарами та іншими учасниками Проекту, дозволять реалізувати його своєчасно і з максимальною користю для об’єднаних територіальних громад", - відзначив Олег Овчінніков, заступник виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій, який був присутнім на церемонії підписання і обговорив з Надзвичайним і Повноважним Посолом Японії в Україні паном Сумі Шігекі та головою економічної секції Посольства Японії в Україні пані Ріцуко Іноуе подальшу взаємодію у ході реалізації цього проекту.

Передбачено два етапи впровадження Проекту. На першому етапі громади-учасники отримають підтримку консультантів, проаналізують свої потреби та наявні ресурси для надання соціальних послуг. Потенційні надавачі таких послуг, у тому числі, самі члени громади пройдуть відповідні навчання, а організації, які вже надають такі послуги, отримають консультаційну підтримку і обладнання.

На другому етапі кожна з тридцяти громад сформує заявку на реалізацію мікропроекту зі створення інноваційної моделі надання соціальних послуг. Спеціально створений при Міністерстві соціальної політики України Комітет з відбору мікропроектів, за сприяння УФСІ та координаторів Проекту від обласних державних адміністрацій, визначить десять найкращих заявок, за кожною з яких буде виділено до 140 тисяч доларів США на здійснення ремонтно-будівельних робіт, закупівлю обладнання та послуг.

Мета Проекту – створити нові пілотні та практичні моделі надання соціальних послуг, коли і попит на послугу, і пропозиція створюються на рівні самої громади. Даний Проект стане фундаментом майбутньої потужної державної програми, яка буде реалізована на всій території України. Грант діятиме до 2022 року і вигоду від впровадження Проекту отримають близько 75 тисяч осіб.

За матеріалами www.oda.te.gov.ua