Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

20 тисяч мешканців Старосинявської ОТГ отримуватимуть якісні адмінпослуги в новому ЦНАПі

29.03.2018

29 березня в селищі Стара Синява, Хмельницької області, відкрився сучасний спільний Центр надання адміністративних послуг, участь у створенні якого взяли українські та шведські експерти.

Центр значно розширив перелік адміністративних послуг, які будуть надаватися як мешканцям громади, так і мешканцям району. Тепер їх більше 170 видів, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості.

Новий ЦНАП - приклад співпраці громади з РДА, адже Старосинявська ОТГ об’єднала всю територію району і тепер Центр буде надавати послуги більше 20 тисячам мешканців.

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, капітальному ремонті приміщення, оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма "U-LEAD з Європою".

У ЦНАП працюватимуть 19 спеціалістів, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене експертами Програми. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою": "Ми дуже вдячні громаді за ефективне партнерство, результатом якого стало відкриття сучасного ЦНАП. Ми дуже раді, що якісні та комфортні адміністративні послуги стали значно ближчими для більш ніж 20 тисяч мешканці об’єднаної громади. Сподіваємось, що спільний Старосинявський Центр вплине на розбудову регіону та стане прикладом для інших громад".

Віталій Здебський, голова Старосинявської ОТГ: "Ми дуже вдячні експертам Програми за вклад в розвиток нашої громади. Я впевнений, що створення нового Центру стане стимулом для позитивних зміни і в інших сферах життя громади. Крім того, навчальні тренінги в рамках співпраці з "U–LEAD з Європою", допомогли співробітникам ЦНАП підвищити кваліфікацію та познайомитися з кращими практиками в сфері адмінпослуг. Я впевнений, що мешканці громади будуть отримувати лише якісні послуги".

Напередодні відкриття ЦНАП були проведені заходи з інформування жителів громади про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. ЦНАП доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Під час реконструкції приміщення було використано сучасну енергозберігаючу технологію рекуперації, яка використовує тепло відпрацьованого повітря під час вентиляції та підтримує оптимальний рівень вологості у приміщенні.

Нагадаємо, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми "U-LEAD з Європою" заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

За матеріалами decentralization.gov.ua