Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

21-30 листопада тур навчальних семінарів з впровадження електронної системи для керівництва закладів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД)

22.11.2017
В Україні активно проходить тур одноденних навчальних семінарів з впровадження електронної системи для керівництва закладів первинної медико-санітарної допомоги (ПМСД), у тому числі ПМСД громад. 

Дати майбутніх заходів:

21 листопада – Черкаси (Черкаська та Кіровоградська області)
23 листопада – Рівне (Рівненська та Волинська області)
30 листопада - Дніпро (Дніпропетровська та Запорізька області)

Проводяться семінари представниками Проектного офісу e-Health при Міністерстві охорони здоров’я. Тур відбувається за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та проекту EDGE, що фінансується Урядом Канади. 

Запровадження системи електронної охорони здоров'я e-Health є частиною модернізації системи охорони здоров'я, включаючи покращення надання послуг. З іншого боку, це важлива частина нового механізму фінансування охорони здоров'я.
Заклади первинної медичної допомоги будуть отримувати компенсацію за надані медичні послуги на основі кількості пацієнтів, які уклали декларації з лікарями установ (подушний норматив).

Електронна система охорони здоров’я стане обов’язковою з серпня 2018 року, тому першочерговим завданням є навчити медичних працівників користуватися електронною системою та поінформувати людей, щоб вони могли обрати свого лікаря. Метою заходів є початок конструктивного діалогу з працівниками первинної медичної ланки, які безпосередньо будуть впроваджувати центральний компонент програми eHealth на місцях – з головними лікарями лікарень, представниками первинної ланки медицини, сімейними лікарями, тощо.

Під час семінару експерт проектного офісу e-Health Світлана Котляревська презентує  центральний компонент електронної системи e-Health та етапи її запуску, пояснює, як проводиться реєстрація лікаря та реєстрація Декларації. Окремо увага приділяється правовій базі впровадження електронної системи e-Health.  

Олена Решетняк та Михайло Довгопол, експерти Харківської експертної групи підтримки медичної реформи, висвітлюють нову роль головного лікаря в умовах автономізації  медичних закладів. Для учасників проводиться порівняльний аналіз місячного бюджету центру первинної медичної допомоги на основі «червоних» та «зелених» списків пацієнтів; пояснюються виклики в умовах нової системи фінансування та нові ролі адміністраторів. 

В кінці семінару розробники медичних інформаційних систем (МІС) з приватного сектора, які співпрацюють з МОЗ, презентують свої електронні продукти, а медичні заклади мають можливість обирати на ринку додаткові МІС сумісні з системою e-Health.  

Перший семінар цієї серії був проведений 17 жовтня у Бахмуті. В ньому взяли участь більше 100 головних лікарів центрів первинної медико-санітарної допомоги з Донецької та Луганської областей. На сьогодні проведено 9 семінарів за участі фахівців Харківської, Полтавської, Сумської, Вінницької, Хмельницької, Одеської, Миколаївської, Львівської, Тернопільскої, Івано-Франківської та Чернівецької областей. Кількість учасників cемінарів  перевищила очікування, а іноді й можливості замовлених аудиторій – наприклад, у Львові та Вінниці люди стояли.

Учасники семінарів цікавилися графіком впровадження системи e-Health, параметрами потрібного комп’ютерного обладнання, вартістю використання медичних інформаційних систем (МІС). Багато питань стосувалося реформи первинної ланки охорони здоров’я: наприклад, чи буде скорочення сімейних лікарів та як буде фінансуватися первинна ланка медичної допомоги, якщо пацієнти не встигнуть підписати Декларації з лікарями? 

За матеріалами Програма "U-LEAD з Європою"