Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Друга річниця Тузлівської ОТГ: енергозбереження, водопостачання, медицина

22.11.2017
Тузлівська об’єднана територіальна громада на Одещині (Татарбунарський район) цієї осені відзначає два роки з дня створення, а нещодавно тут відсвяткували ще й 230-річний ювілей центральної садиби – села Тузли.

Як розповіла голова громади Лариса Корнован-Мойсеєнко, за два роки роботи ОТГ тут реалізовано низку проектів: вирішено проблему з водопостачанням у селі Весела Балка, здійснено ремонт дорожнього і тротуарного покриття, тривають роботи із встановлення енергозберігаючих LED-ліхтарів вздовж сільських вулиць, чимало зроблено і для оснащення освітніх та медичних закладів.

"У Веселій Балці вирішено проблему з водопостачанням та водонапірною баштою, яка не вирішувалася багато років. Ще один важливий здобуток – наш проект цього року пройшов складний конкурс на отримання коштів з Державного фонду регіонального розвитку, і нам буде виділено 7 млн грн на перекриття даху Тузлівського НВК", - розповіла голова громади.

Крім того, в навчально-виховному комплексі вже розпочато роботи з утеплення фасаду будівлі, цього року тут також встановили новий твердопаливний котел, незабаром повністю замінять внутрішні двері та вікна на металопластикові.

Чимало зрушень відбулося і в Тузлівському центрі первинної медико-санітарної допомоги. Наразі, як розповів головний лікар Сергій Назаренко, завершуються роботи зі встановлення нового твердопаливного котла, який дозволить повністю обігріти приміщення медичного закладу, де раніше завжди були проблеми з температурним режимом. Крім того, добігають кінця роботи з ремонту та обладнання санпропускника – приміщення, де проводиться санітарна та дезінфекційна обробка.

"За останні два роки, як з’явилася громада, закуплено стільки обладнання, скільки не було закуплено, мабуть, за останні років двадцять. У нас і повністю нове обладнання для фізіотерапевтичного кабінету, і обладнання для проведення аналізів, і лікарські засоби. Пацієнти можуть отримувати безкоштовну первинну медичну допомогу. Я працюю головним лікарем понад 30 років, але вперше зіштовхнувся з тим, що жодного разу не почув від керівництва ОТГ слова "Ні" на наші пропозиції чи прохання", - наголосив С. Назаренко.

У святкуванні 230-ї річниці села Тузли, яке відбулося 18 листопада у будинку культури, взяли участь представники Одеського Центру розвитку місцевого самоврядування, голови інших об’єднаних громад (Великомихайлівської, Маразліївської, Новокалчевської, Лиманської), депутати обласної і районної рад.

"Ваш шлях і до створення громади, і після - непростий, але, дивлячись на ваш ентузіазм, на активну роботу голови громади Лариси Корнован-Мойсеєнко, можна з упевненістю сказати, що ваші досягнення будуть лише зростати. А ви підтримуйте один одного і допомагайте голові", - побажала присутнім Юлія Молодожен, директор Одеського ЦРМС, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

"Вітаємо вас, наші південні родичі. Вітання вам від північних родичів. Кажу "родичі", бо всі ми, об’єднані громади Одеської області, стали родиною, святкуємо разом, допомагаємо один одному, радимося, спілкуємося, підтримуємо. І хай так і буде надалі", - зазначила під час виступу голова Великомихайлівської ОТГ Тетяна Жарська.

За матеріалами decentralization.gov.ua

Фотогалерея