Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Іноземний та національний бізнес об’єднався задля покращення інвестиційного клімату України

20.04.2017
В Україні створено Міжнародну раду палат та бізнес-асоціацій. Урочиста церемонія підписання меморандуму про її створення відбулася 19 квітня в Торгово-промисловій палаті України. Американсько-Українська ділова рада, Китайська торгова асоціація, Міжнародна турецько-українська бізнес-асоціація, Німецько-Українська торгово-промислова палата, Торгово-промислова палата України та Франко-Українська торгово-промислова палата ухвалили рішення об’єднатися задля поліпшення умов для самоврядування бізнесу в Україні. Долучитися до спільноти висловила бажання й Британсько-Українська торгова палата.

Міжнародні торгові палати та асоціації іноземного бізнесу спільно працюватимуть задля захисту бізнес-інтересів іноземних та вітчизняних інвесторів в Україні та активізації та поглиблення рівня бізнес-діалогу з урядом.

Новоутворена платформа загалом об’єднує близько 9000 компаній, з яких 8 тисяч – члени ТПП України, що представляють національний бізнес та близько тисячі іноземних інвесторів, що працюють в Україні.

Відбулася без перебільшення історична подія – бізнес-асоціації та двосторонні палати шести провідних країн, що входять у топ-10 основних інвесторів нашої держави – Франції, Німеччини, Китаю, Франції, Америки та, власне, України об’єдналися. Коли бізнес об’єднується – його голос стає сильнішим. Новостворена Рада – дієва платформа для вирішення низки проблем, які стоять перед українським бізнесом, які у співробітництві ми зможемо значно швидше та успішніше вирішити. Наша Рада відкрита для інших іноземних дво- та багатосторонніх палат і бізнес-асоціацій, які поділяють наші цілі та принципи. Давайте разом працювати над створенням сприятливого бізнес-клімату", - сказав Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України.

Рада збиратиметься регулярно, для обговорення актуальної економічної ситуації, рамкових умов для інвестування та готуватиме пропозиції Уряду України щодо вдосконалення можливостей самоврядування, економічної ситуації та бізнес-клімату, вирішення системних питань, що заважають іноземним та вітчизняним інвесторам в Україні.

"Створення такого об’єднання зараз як ніколи на часі. Рада буде всіляко підтримувати і розвивати напрямки, які дають реальний економічний ефект для українського бізнесу" , - сказав Морган Вільямс, президент Американсько-української ділової ради.

 "Підписання Меморандуму в стінах ТПП України зміцнить діалог між українським та іноземним бізнесом, а створення Міжнародної Ради Палат та Бізнес-Асоціацій вже у найближчому майбутньому покаже позитивний вплив на українську економіку", - сказав Руслан Осипенко, виконавчий директор Китайської торгової асоціації.

"Туреччина і Україна зараз переживають "золотий період" економічних, туристичних і культурних взаємин. Вперше в історії бізнес-асоціації та торгові палати провідних країн об’єдналися для того, щоб спільними зусиллями працювати над покращенням бізнес-клімату та залученням інвестицій", - сказав Бурак Пехліван, голова Міжнародної турецько-української бізнес-асоціації.

"Німеччина – один з основних інвесторів в Україні. У німецького бізнесу є золоте правило - не варто перекладати відповідальність на уряд, бізнес має власноруч щодня змінювати ситуацію на краще. Міжнародна Рада Палат та Бізнес-Асоціацій в Україні покликана працювати у цьому напрямку – ми об’єднуємо голос бізнесу", - сказав Александр Маркус, голова Німецько-Української торгово-промислової палати.

"Наша мета – залучити більше інвесторів до України", - сказав Бертран Бар’є, член ради директорів Франко-української торгово-промислової палати.

У заході також взяли участь керівники дипломатичних установ зарубіжних країн, що діють в Україні.

За матеріалами www.ucci.org.ua