Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Інвестиційний потенціал Вінниччини презентували представникам Американської торговельної палати в Україні

31.10.2018

Сьогодні, 30 жовтня, до Вінниці завітали члени Американської торговельної палати в Україні, які в рамках бізнес-поїздки "Презентація інвестиційного потенціалу міста Вінниці" знайомилися із успішними бізнес-кейсами міста, економічним та туристичним потенціалом.

Серед присутніх на презентації були перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, вінницький міський голова Сергій Моргунов, заступник вінницького міського голови Владислав Скальський, Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, співголова ради директорів Американської торговельної палати в Україні, співзасновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, заступник директора Офісу із залучення та підтримки інвестицій при Прем'єр-Міністрі України Уляна Хром’як.

На початку зустрічі Сергій Моргунов зазначив, що для розвитку міста важливим є економічне зростання, адже це є запорукою створення робочих місць, накопичення певного ресурсу, зростання активності, збільшення обсягів будівництва. Саме тому, команда вінницької міської ради зацікавлена в організації якісного супроводження потенційних інвесторів, їх підтримці та тісній співпраці з бізнесом.

"Те, що сьогодні налагоджено у Вінниці: транспорт, інфраструктура -  це є результат серйозної плідної і довготривалої роботи, яку розпочато у 2006-2007 році, коли міським головою був нинішній Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. На той час він розумів, що розвиток малого і середнього бізнесу важливий для країни в цілому і для міста зокрема. Наше місто чотири роки поспіль визнано найкомфортнішим містом для життя в Україні. І це не є оцінка експертів, а самих громадян.  Якщо говорити про прозорість ведення бізнесу в місті, то в цьому році ми зайняли перше місце у рейтингу Regional Doing Business 2018. Маємо також позитивний рейтинг інвестиційної привабливості", - зазначив Сергій Моргунов.

Президент Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер зауважив, що багато чув про Вінницю позитивного і що за останні чотири роки значно зріс інтерес інвесторів до України, завдяки налагодженню діалогу між бізнесом і владою. І бізнес цінує кроки локальної влади щодо створення комфортного середовища. 

"Американська торговельна палата об’єднує понад 600 компаній і партнерів, які інвестують в Україні.  Близько 30% - це американські компанії, решта - це великі міжнародні компанії, які інвестують, надають робочі місця і платять податки. Вже 26 років Американська палата спостерігає, як розвивається бізнес та які умови для ведення бізнесу в Україні. Я переконаний, що за останні чотири роки стосунки між бізнесом і владою стали прикладом найкращого діалогу, який був за останню чверть століття", - додав Андрій Гундер.

В свою чергу, Андрій Гижко наголосив, що у Вінниці та регіоні є усі умови для розвитку громад і бізнесу: "Прозорі офіси, які відзначають 10 річницю створення, - один з найкращих прикладів в Україні, як потрібно надавати послуги для населення та бізнесу. Сьогодні активно розбудовується індустріальний парк нового покоління, який сприяє впровадженню інновацій. Майбутнє Вінниці за ноу-хау, яких ще не бачили в області та Україні".

Також Уляна Хром’як розповіла присутнім, що ще минулого року у Вінниці було відкрито представництво Офісу із залучення та підтримки інвестицій при Прем'єр-Міністрі України. За час своєї роботи керівник залишилася приємно задоволена співпрацею влади і бізнесу.

"У нас вже є перша успішна історія з містом Вінницею, з великим інвестором, який з наступного року розпочне будівництво заводу в індустріальному парку. Цей інвестор, з яким ми зараз співпрацюємо, дивився декілька регіонів України, але в результаті все-таки команда у Вінниці спрацювала блискуче, і тому він зробив свій вибір на користь міста Вінниці", - додала Уляна Хром’як.

Крім того, у планах делегації ознайомчий візит на підприємство ТОВ "АГРАНА Фрут Україна" та ТОВ "Грін Кул" (UBC Group), які є ключовими з реалізованих інвестиційних проектів.

За матеріалами: www.vin.gov.ua