Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Конкурс публікацій, що ґрунтуються на матеріалах, підготовлених за участі Групи радників з впровадження ДРП в Україні Програми "U-LEAD з Європою"

Конкурс проводиться з метою активізації журналістської діяльності представників органів місцевого самоврядування і громадянського суспільства, засобів масової інформації і вищих навчальних закладів, центрів розвитку місцевого самоврядування та інших інституцій для висвітлення процесів впровадження нової державної регіональної політики в Україні, підвищення поінформованості та обізнаності населення стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади; демонстрації наявних можливостей та кращих практик розвитку громад; формування партнерських відносин Агенцій регіонального розвитку з журналістами, які готові висвітлювати процеси регіонального розвитку; а також для залучення інтелектуальних ресурсів Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" для підвищення компетенції фахівців на регіональному рівні.

Організатори Конкурсу:

  • Всеукраїнська мережа фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ; 
  • Група радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою";
  • Мережа Агенцій регіонального розвитку.

До участі у Конкурсі допускаються матеріали, опубліковані у друкованих ЗМІ в період з 12.04.2018 р. до 20.06.2018 р., які ґрунтуються на інтерв’ю з провідними фахівцями Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" або на інших матеріалах, підготовлених спільно з Групою радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою".

Підведення підсумків конкурсу відбудеться 02.07.2018 р., нагородження переможців – 06.07.2018 р.

Автори трьох статей, які стануть переможцями конкурсу, отримають винагороди:

  • 3,0 тис. грн. – за перше місце;
  • 2,0 тис. грн. – за друге місце;
  • 1,0 тис. грн. – за третє місце.

Для того, щоб надати рівні можливості усім авторам, Група радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" вирішила проводити періодично відкриті телеконференції, брати участь в яких за допомогою мережі Internet зможуть усі бажаючі. Для того, щоб отримувати інформацію про теми і час проведення телеконференцій надішліть на E-mail:info@regionet.org.ua порожній лист із зазначенням у темі: "Участь у Конкурсі РЕГІОНЕТ" – у відповідь на Ваш E-mail: надійде інформація про наступну телеконференцію і Ваші можливості визначати питання для обговорення з фахівцями Група радників.

Форма заявки для участі у Конкурсі

Відеозапис виступів фахівців Групи радників під час оголошення Конкурсу 12.04.2018, а також додаткові матеріали, які можуть стати підгрунтям для підготовки публікацій дивіться за посиланням: http://rdpa.regionet.org.ua/117

Із свого боку мережа РЕГІОНЕТ пропонує додаткову мотивацію для редакцій друкованих ЗМІ – публікувати статті про впровадження державної регіональної політики у червневому номері журналу "Стратегія розвитку".


 

ПОЛОЖЕННЯ
про конкурс публікацій, що ґрунтуються на матеріалах, підготовлених за участі провідних фахівців Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою"
1. Загальні положення

1.1. Цим Положенням встановлюється порядок проведення конкурсу публікацій, що ґрунтуються на матеріалах, підготовлених спільно з провідними фахівцями Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" (далі – Конкурс) та визначення його переможців.

1.2. Конкурс проводиться з метою активізації журналістської діяльності представників органів місцевого самоврядування і громадянського суспільства, засобів масової інформації і вищих навчальних закладів, центрів розвитку місцевого самоврядування та інших інституцій для висвітлення процесів впровадженні нової державної регіональної політики в Україні, підвищення поінформованості та обізнаності населення стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади; демонстрації наявних можливостей та кращих практик розвитку громад; формування партнерських відносин Агенцій регіонального розвитку з журналістами, які готові висвітлювати процеси регіонального розвитку; залучення інтелектуальних ресурсів Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" для підвищення компетенції фахівців на регіональному рівні.

1.3. Ініціатори проведення Конкурсу: Всеукраїнська мережа фахівців і практиків з регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ, Група радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" і мережа Агенцій регіонального розвитку України.

1.4. Учасниками Конкурсу є автори опублікованих у друкованих засобах масової інформації статей, які ґрунтуються на інтерв’ю з провідними фахівцями Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою" або на інших матеріалах, підготовлених спільно з Групою радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою".

1.5. Учасники Конкурсу є відповідальними за достовірність інформації, що міститися у конкурсних роботах і дотримання Закону України "Про авторське право і суміжні права".

1.6. Фінансування конкурсу здійснюється за рахунок спонсорських внесків, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

2. Терміни проведення Конкурсу

2.1. До участі у Конкурсі допускаються матеріали, опубліковані у друкованих ЗМІ в період з 12.04.2018 р. до 20.06.2018 р. Матеріали, опубліковані в інші терміни, розглядатись Оргкомітетом не будуть.

2.2. Терміни приймання заявок та матеріалів для участі у Конкурсі: з 10.05.2018 р. до 25.06.2018 р., форма заявки на участь у конкурсі – Додаток 1.

2.3. Терміни нагородження переможців: з 2.07.2018 р. до 6.07.2018 р.

3. Організація проведення Конкурсу

3.1. Проведення Конкурсу забезпечує Оргкомітет у складі: координатора мережі РЕГІОНЕТ і директорів Агенцій регіонального розвитку, які діють на час проведення Конкурсу.

3.2. Оргкомітет приймає рішення про оголошення Конкурсу, забезпечує організацію інформаційно-роз’яснювальних заходів з метою популяризації Конкурсу, проводить реєстрацію заявок учасників Конкурсу, здійснює їх перевірку на відповідність вимогам Конкурсу і передачу для оцінювання Конкурсній комісії, забезпечує нагородження переможців Конкурсу.

3.3. Оргкомітет визначає персональний склад Конкурсної комісії і здійснює координацію її діяльності.

3.4. Подані на Конкурс статті оцінюються кожним членом Конкурсної комісії шляхом призначення експертної оцінки в балах за наступними показниками:

п/п

Найменування показника

Максимальне значення оцінки, бал

1.

Образність назви статті, відповідність назви змісту статті

20

2.

Змістовність представлення матеріалу, рівень розкриття обраної теми

60

3.

Оригінальність лексикону і форми подання матеріалу

20

3.5. На основі експертних оцінок, які члени Конкурсної комісії надсилають електронною поштою голові Конкурсної комісії, як середнє арифметичне розраховується підсумкове значення оцінки, що визначає рейтинг кожної статті в загальному списку оцінюваних статей.

3.6. Обговорення підсумків Конкурсу проводиться членами Конкурсної комісії у форматі телеконференції, рішення якої вважаються правомочними, якщо в ній бере участь більше половини складу Конкурсної комісії. У разі, якщо декілька статей набирають однакову кількість балів, що не дозволяє однозначно визначити авторів, які посіли перше, друге і третє місце у Конкурсі – учасники телеконференції визначають кінцевий результат Конкурсу шляхом голосування.

3.7. Автори трьох статей, які стають переможцями конкурсу, отримують винагороди:

  • 3,0 тис. грн. – за перше місце;
  • 2,0 тис. грн. – за друге місце;
  • 1,0 тис. грн. – за третє місце.

3.8. Інформація про результати Конкурсу розміщується на веб-сайтах і у Facebook групах ініціаторів Конкурсу.

Додаток 1

Форма заявки на участь у конкурсі публікацій, що ґрунтуються на матеріалах, підготовлених за участі провідних фахівців Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми "U-LEAD з Європою"

І. Інформація про автора та засіб масової інформації, в якому опубліковано статтю

  • Прізвище, ім’я та по батькові автора публікації:
  • Телефон (з кодом міжміського зв’язку):
  • Адреса електронної пошти:
  • Поштова адреса (назва вулиці, номер будинку, назва населеного пункту, назва району, області, поштовий індекс):
  • Назва ЗМІ, в якому опубліковано статтю:
  • Поштова адреса ЗМІ (назва вулиці, номер будинку, назва населеного пункту, назва району, області, поштовий індекс):
  • Телефон (з кодом міжміського зв’язку):
  • Адреса електронної пошти:
  • Офіційний сайт:
  • Прізвище, ім’я та по батькові головного редактора ЗМІ:
  • Заголовок конкурсної роботи:

ІІ. Загальні вимоги до оформлення та подання конкурсних робіт

Матеріали мають бути опублікованими вперше у період з 12 квітня 2018 року до 20 червня 2018 року.

Конкурсні роботи подаються до 25 червня 2018 року 23:59 – заявки, які надійдуть пізніше, конкурсною комісією не розглядаються.

Учасник може подати більше однієї конкурсної роботи, оформивши їх окремими конкурсними заявками.

Текст статті повинен подаватись у форматі Word (doc/docx) з позначенням реквізитів друкованого ЗМІ (назва, номер та дата випуску), де він був опублікований. До тексту статті повинні додаватись скановане зображення публікації статті у друкованому ЗМІ і скановане зображення першої/титульної сторінки цього ЗМІ з реквізитами (назва, номер, дата випуску) у двох форматах: jpeg та pdf.

Технічні вимоги: кількість друкованих знаків з пробілами у публікації – від 3000 до 12000, загальний розмір файлів заявки – не більше 10 Мб.

Тематичні пріоритети конкурсних робіт:

  • Законодавче забезпечення нової державної регіональної політики;
  • Інституційне забезпечення регіонального розвитку;
  • Підтримка розроблення та реалізації державної та регіональних стратегій розвитку;
  • Вдосконалення механізмів фінансування регіонального розвитку;
  • Підтримка розроблення та реалізації проектів регіонального розвитку;
  • Вдосконалення системи моніторингу регіонального розвитку;
  • Просторове планування та розвиток територій.

Довідкову інформацію з питань участі у Конкурсі можна отримати за тел.: (050) 501 3666, або надіславши запит на електронні адреси: info@regionet.org.ua та dudka.alex@gmail.com

Повідомлення про хід конкурсу читайте у Facebook групі "Впровадження нової державної регіональної політики"