Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

На Дніпропетровщині за парти сіли новообрані голови громад

06.11.2017
Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України, 3 листопада 2017 року провів семінар для 19 новообраних голів новоутворених громад.

Перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман та перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян привітали новообраних голів об’єднаних територіальних громад області з перемогою на місцевих виборах.

- Висока довіра, яку висловили вам ваші земляки, вимагає великої відповідальності та важкої праці. Вперше за роки незалежності держава надає громадам не лише значні повноваження, а й колосальну підтримку. Від кожного з вас, від вашого професіоналізму та активної державницької позиції залежить розвиток ваших громад та темпи підвищення рівня життя ваших співгромадян, - сказав Олег Кужман.

Керівники структурних підрозділів Дніпропетровської ОДА Тетяна Шебеко, Сергій Коваленко, Вікторія Кулик, Валерій Семенюк, Антон Демура та радник голови Дніпроптеровської облдержадміністрації Станіслав Молоков презентували новообраним головам громад секторальні стратегії, які будуть впроваджуватися в громадах у 2018 році.

Директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", Олена Тертишна та юристконсульт Центру Віталій Коновалов ознайомили голів ОТГ з особливостями проведення перших сесій та процедурою реорганізації, в результаті якої новостворені громади стануть правонаступниками активів і пасивів рад, що утворилися, а також детально проаналізували кадрові рішення, з якими зустрінуться громади під час старту своєї роботи.

Не зважаючи на великий управлінський досвід - 12 голів новоутворених громад Дніпропетровщини до цього працювали головами ОМС, 4 голови є керівниками районної ланки управління і 2 новообраних голови очолювали сільськогосподарські товариства - усі учасники семінару з надзвичайним інтересом слухали виступи та презентації, задавали запитання та уточнювали отриману інформацію.

Голови об’єднаних громад також отримали пакет методичних документів, проектів положень, рішень, презентацій, рекомендований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства для використання в роботі новоутворених громад. "Ці проекти документів, - зауважила Олена Тертишна, - допоможуть вам, шановні голови, швидше зорієнтуватися у нормативному полі, що регламентує діяльність об’єднаних громад, та стануть при нагоді у підготовці пленарних засідань першої сесії та розробці перших рішень очолюваних вами рад".

- Центр розвитку місцевого самоврядування завжди буде вашим помічником і партнером. Ми готові надавати вам всебічну методичну допомогу, разом із вами шукати і знаходити відповіді на будь-які питання з розвитку ваших громад, - сказала Олена Тертишна.

Це звернення не залишилося без реагування голів громад - після наради було сформовано графік виїзних семінарів експертів ЦРМС в ОТГ.

Для поглибленого вивчення питань реорганізації, інвентаризації, кадрового забезпечення ради і виконавчого комітету громад 9 листопада 2017 року у Дніпропетровському  Центрі розвитку місцевого самоврядування зберуться представники новоутворених громад області, які відповідають за ці напрями роботи.

Усі новообрані голови громад області наприкінці семінару отримали примірники Стратегії децентралізації Дніпропетровщини, розробленої за сприяння Програми "U-LEAD з Європою".

За матеріалами Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування

Фотогалерея