Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Об’єднання відкриває ті можливості для громади, про які раніше можна було лише мріяти, - голова ОТГ

05.12.2017
Нам лише один рік, але за цей невеликий проміжок часу громада стала відомою далеко за межами Дніпропетровської області: ми взяли участь і перемогли у різних проектах, що дало нам велику і світлу надію на справжнє європейське майбутнє!

Для того, щоб намітити шляхи розвитку новоствореної громади, врахувавши при цьому інтереси всіх населених пунктів, які ввійшли до її складу, з’явилася велика потреба у створенні плану подальшого її розвитку.

Протягом восьми місяців наша громада працювала над розробкою Стратегії сталого розвитку Покровської громади на 2017 – 2025 роки, яка затверджена у вересні 2017 року. Наразі, ми починаємо втілювати її у життя.

Завдяки об’єднанню, сьогодні, вперше в історії незалежної України, ми перетворюємось із об’єкта управління на суб’єкт управління і самостійно формуємо свою спроможність. І не випадково, а закономірно, що вчора ми обговорювали важливість процесу стратегічного планування у громаді, а сьогодні маємо можливість знайти потенційних інвесторів для виконання стратегії та обговорити можливі шляхи для прискорення місцевого економічного розвитку.

В цьому році наша громада перемогла у трьох міжнародних міні-проектах і ми змогли встановити вуличне ліхтарне освітлення центральної площі селища Покровське, облаштувати роллердром (скейт-парк) для активного відпочинку молоді, створити мобільний офіс у актовій залі Покровської селищної ради. Також проведена реконструкція вуличного освітлення світодіодними ліхтарями с. Герасимівка, мережі вуличного освітлення у смт Покровське та с. Олександрівка.

Успішно реалізовано проект по заміні системи водяного опалення дитячого навчального закладу №3 "Теремок". Завершуються ремонти покрівель НВК №1 "Покровський ліцей", дитячого садка "Казка" та яслів-садка "Орлятко". На базі НВК №1 та Братського НВК реконструйовано та облаштовано кімнати (придбано меблі та обладнання) для психологічного розвантаження дітей з особливими освітніми потребами.

Тобто майже все, що було заплановано на цей рік, вдалося виконати. Та попереду - ще дуже багато роботи, і попри всі труднощі, я твердо вірю, що, об’єднавши наші зусилля, ми обов’язково дійдемо до запланованої мети!

І зараз в нашій громаді кипить робота. Ті об’єкти, які роками чекали фінансування, поступово отримують нове життя: ремонтуються дитячі садочки, школи, з’являється нове асфальтне покриття на тих дорогах, де роками його взагалі не було, відновлюється вуличне освітлення, одним словом – громада відроджується. Дуже приємно чути слова вдячності від жителів громади. І саме це дає натхнення та бажання безперервно рухатися вперед задля процвітання рідного краю.

Хочеться відзначити, що рушійною силою громади є її активні жителі, які разом з нами переймаються її проблемами та проявляють свою ініціативу у житті нашого громадського суспільства. При Покровській селищній раді створено Молодіжну раду, яка об’єднала молодих активних людей в ідеї залучитися до розвитку своєї маленької батьківщини, змінити її на краще та внести частину свого вкладу у світле майбутнє, успішно діє благодійна організація "Сузір’я Покровщини", жінки Покровщини є учасницями Академії жіночого лідерства, постійно збільшується кількість членів сільськогосподарських кооперативів, які діють на території громади.
З упевненістю можна сказати, що успіх нашої громади - це результат злагодженої роботи депутатів, членів виконкому, працівників виконавчого комітету селищної ради, підприємців, керівників та працівників підприємств, установ та організацій різних форм власності та активних мешканців громади.

І якщо до об’єднання наша громада була "великим ЖЕКом", що через проблеми повної зношеності мереж та обладнання працювала на власне виживання. То об’єднання для нас відкрило шлях до інвестицій, нових можливостей, розвитку, інновацій та нових успіхів. Об’єднання - це важливий, але й водночас нелегкий крок, який відкриває ті можливості для громади, про які раніше можна було лише мріяти. Результат не можна оцінити відразу. Хочу побажати тим громадам, які ще не зважилися на об’єднання, зробити перший крок у світле майбутнє.

Світлана Спажева, Голова Покровської об’єднаної громади

Фотогалерея