Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Проект "Поліцейський офіцер громади" вже запроваджено на Дніпропетровщині

09.04.2019

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко взяв участь у презентації на Кіровоградщині проекту "Поліцейський офіцер громади". Презентація відбулася в Головному управлінні Національної поліції в області за участі заступника Голови Нацполіції України Олександра Фацевича, голови обласної ради Олександра Чорноіваненка, начальника ГУ Нацполіції України в області Романа Козьякова, представника відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні Олега Савчина, начальників територіальних відділів поліції, голів об’єднаних територіальних громад.

Проект "Поліцейський офіцер громади" передбачає роботу поліцейських у новому форматі. Він ініційований Національною поліцією України та впроваджується за підтримки міжнародних партнерів. Суть проекту полягає в тому, що в кожній ОТГ житиме та працюватиме поліцейський, який опікуватиметься виключно безпекою та захистом цієї громади. Оскільки офіцер поліції перебуватиме на постійному зв’язку із жителями громади, акцент буде зроблено саме на попередженні і запобіганні правопорушень. Кожен такий поліцейський буде забезпечений робочим кабінетом на території ОТГ, службовим автомобілем та спеціальним планшетом, де буде міститися електронна документація. Офіцер громади відповідатиме за правопорядок і профілактику злочинів на дільниці і співпрацюватиме з керівництвом ОТГ.

Реалізація проекту передбачає декілька етапів. Спочатку буде здійснено відбір кандидатів на посади поліцейських офіцерів громад, потім здійснено їх навчання і згодом організовано супровід діяльності (матеріально-технічне забезпечення, вивчення та аналіз ключових проблем громади і розробка на їх основі паспортів безпеки тощо). Таким чином, поліцейський офіцер громади забезпечуватиме захист жителів ОТГ та виконуватиме функції радника керівництва з питань безпеки.

Звертаючись до учасників презентації проекту, перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко зауважив, що децентралізація є найуспішнішою реформою, яка проводиться в Україні. Посадовець підкреслив, що наслідком реформування є багато позитивних зрушень на території об’єднаних громад в галузях освіти, культури та охорони здоров'я. На черзі – зміни в сфері безпеки жителів ОТГ. "Відповідальний за безпекові питання повинен проживати на території об’єднаної територіальної громади, бути поряд з людьми і діяти на випередження злочинів, - зазначив Сергій Коваленко. – Впевнений, що голови ОТГ підтримають цей проект, оскільки це черговий крок до того, щоб кожен мешканець громади відчував себе освіченим, здоровим і захищеним".

Проект "Поліцейський офіцер громади" вже запроваджено на Дніпропетровщині – здійснено відбір майбутніх поліцейських, завершується навчання. Невдовзі розпочнеться реалізація проекту на Кіровоградщині, де вже створено 20 ОТГ, у яких проживає близько 140 тисяч осіб.

За матеріалами www.kr-admin.gov.ua