Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Проект "Створення умов для легкого і вільного доступу до інформації про власність громади"

29.06.2017
27 червня 2017 року в м.Коломиї відбулась презентація спільного проекту Асоціації економічного розвитку Коломийщини та Коломийської міської ради "Створення умов для легкого і вільного доступу до інформації про власність громади".  Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні (https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/democracy-grants-uk/).

На презентацію були запрошені  працівники структурних підрозділів Коломийської міської ради, представники недержавних організацій та ЗМІ. Команда проекту представила для присутніх головну мету, завдання та очікувані результати.

Новий проект АЕРК та міської влади передбачає сприяти відкритості влади та е-урядуванню шляхом створення електронного продукту (веб-порталу), що допоможе громадськості реалізувати можливість вільного та зручного доступу до публічної інформації. Адже, на сьогодні, доступ до даних та інформації щодо громадських будівель, багатоквартирних будинків, іншої громадської нерухомості, доступної для оренди або купівлі, земельних ділянок, які перебувають у власності місцевої громади Коломиї, є недостатньо ефективним та зручним для громадськості. Окрім того, багато інформації є застарілою та неактуальною.

Для того, щоб отримати інформацію про той чи інший громадський об'єкт, жителям міста необхідно подати запит та затратити багато часу, що створює певне середовище, яке не стимулює громадян до цих запитів. Це є застарілим і неефективним процесом отримання інформації, яка повинна бути доступною для громадськості. Такої ж думки заступник міського голови Олег Дячук, який бачить даний проект спрямованим на те, щоб заповнити прогалину в інформаційному просторі про вільні приміщення, земельні ділянки, щоб можна було розробити туристичні маршрути, володіючи даними, які знаходяться на одному зручному веб-ресурсі. Саме цю прогалину передбачено заповнити під час реалізації нового проекту. Коломия, як місто, привабливе для бізнесу, туризму  та інвестицій,  потребує ефективного інструменту для надання допомоги в отриманні інформації про громадські активи. 

Під час реалізації проекту буде зібрано актуальну детальну інформацію про будівлі та землі, що знаходяться у власності громади міста, а також туристичні об’єкти та атракції. Далі ця інформація публікується у вигляді простої  в навігації інтерактивної карти.

Спільно з міською радою у проекті передбачено провести освітню кампанію для громадськості та визначити правила і процедури стосовно адміністрування і роботи веб-ресурсу, а також розробити посібник для громадськості по роботі з веб-сайтом та інтерактивною картою.

Створена у проекті електронна база даних буде легкою та зручною для користування. Кожен зможе бачити, як використовуються громадські будівлі та землі і знати, що дана інформація є актуальною та коректною. Дані про власність громади, які розміщені он-лайн, сприятимуть прозорості місцевого врядування та залученню додаткових внутрішніх і зовнішніх бізнес-інвестицій.

Під час презентації було акцентовано на ефективності співпраці громадськості та міської влади в процесі вирішення проблем місцевої громади, яка буде посилюватися в подальшій реалізації проекту.

За матеріалами www.aedk.com.ua