Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

В Гостомельській громаді розпочав роботу модернізований ЦНАП за підтримки Програми "U-LEAD з Європою"

13.10.2017
12 жовтня в селищі Гостомель, що на Київщині, відкрився сучасний ЦНАП, участь у створенні якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади широкий спектр адміністративних послуг, включно з найпопулярнішими: оформлення субсидій, реєстрація нерухомості, землеустрій, соціальний захист та оформлення пенсій.

В Гостомельському ЦНАП можна отримати 48 адміністративних послуг, в центрі працюватимуть одночасно шість адміністраторів. Завдяки створенню ЦНАП більше 24 тисячі жителів Гостомельської громади отримають зручний та якісний доступ до адміністративних сервісів. Кошти, отримані від послуг, будуть зараховані до бюджету громади.

Допомогу в ремонті, оснащенні ЦНАП меблями та сучасною технікою з спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма "U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення". Також в рамках Програми працівники центру пройшли тренінговий курс та підвищили кваліфікацію. Провідні українські та шведські експерти розробили п’ять навчальних модулів спеціально для майбутніх працівників ЦНАП в об’єднаних територіальних громадах України. Варто зазначити, що багато уваги в навчальній програмі присвячено темі гендерної рівності: жителі ОТГ – майбутні працівники ЦНАП знайомляться з цим питанням в рамках окремого модуля.

Напередодні відкриття ЦНАП в Гостомельській громаді були проведені заходи з інформування жителів громади про особливості роботи ЦНАП, права та обов’язки працівників ЦНАП та споживачів послуг.

Наближення послуг до людей та підвищення їх якості – серед завдань реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка впроваджується Урядом України з 2014 року. Гостомельська громада скористалася інструментами реформи для забезпечення розвитку своєї території та створення комфортного середовища для життя кожного мешканця громади.

Голова Гостомельської селищної ради Юрій Прилипко подякував Програмі "U-LEAD з Європою" за значний внесок у створення Центру надання адміністративних послуг у Гостомельській громаді та наголосив, що тепер у ЦНАП втілено нову модель надання послуг: швидкий, прозорий, доступний сервіс у зручних та комфортних умовах.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази Програми "U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення" зазначила, що Гостомельська громада – одна з перших громад-учасниць Програми, в якій відкрився центр надання адміністративних послуг, та відмітила згуртованість та проактивну позицію громади під час роботи з Програмою.

"Ми дякуємо громаді за ентузіазм, а також за відповідальність та рішучі дії по модернізації ЦНАП. Наше партнерство в рамках Програми "U-LEAD з Європою" виправдало всі сподівання, тому я впевнена, що ви сповна реалізуєте й інші можливості реформи децентралізації, адже перший крок – покращення якості надання місцевих послуг населенню, вже зроблено", додала Сусанна Делланс. 

Модернізований ЦНАП створено за європейськими стандартами, він доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

ЦНАП знаходиться в центрі Гостомеля за адресою вул. Свято-Покровська 220 та працює 6 днів на тиждень.

Нагадаємо, що протягом 2017 року, в рамках пілотної фази Програми "U-LEAD з Європою: Покращення якості місцевих послуг для населення" в ОТГ України відкриються 26 ЦНАП, серед яких і Гостомельській центр надання адміністративних послуг.

Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 пілотних громадах, учасниках пілотної фази, будуть застосовані до ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це не менше 400 Центрів до кінця 2020 року.

За мтеатеріалами tsnap.ulead.org.ua

Фотогалерея