Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

В Калитянській об’єднаній громаді за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" відкрився Центр надання адміністративних послуг

01.11.2017
1 листопада в селищі Калита, Київської області відкрився сучасний ЦНАП, участь у модернізації якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади більше 88 видів адміністративних послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості. 

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма "U-LEAD з Європою".

У ЦНАП Калитянської ОТГ створено 7 робочих місць для фахівців, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене для жителів ОТГ експертами Програми. Відкриття ЦНАП забезпечило майже 13 000 мешканців громади якісним доступом до адмінпослуг, адже раніше вони були змушені долати відстань у 30 км до міста Бровари.

Сусанна Делланс, керівник початкової фази по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою": "Нам дуже приємно, що новий центр створено за сучасними моделями, враховуючи шведський досвід надання зручних та доступних адміністративних послуг. Сподіваємось, що і якість сервісу в ЦНАП буде відповідати вимогам мешканців. Я вдячна громаді за ефективне партнерство та проактивну позицію".

Олексій Христинченко, Калитянський селищний голова, подякував Програмі "U-LEAD з Європою" за співпрацю: "Наша громада отримала змогу відкрити Центр надання адміністративних послуг, оснащений новими меблями та оргтехнікою, і сьогодні ми готові надавати послуги по найвитребуванішим напрямкам для нашої ОТГ. Окремо я хотів би подякувати за навчальні тренінги, завдяки яким працівники ЦНАП значно підвищили свою кваліфікацію та зможуть надавати якісно новий рівень сервісу мешканцям".

В церемонії відкриття нового ЦНАП взяли участь представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Лілія Попова, начальник відділу взаємодії з місцевими органами влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, привітала учасників заходу від керівництва Мінрегіону України та зазначила: "За три роки створено 665 об’єднаних територіальних громад, в яких проживають близько 6 млн людей. Калитянська ОТГ – одна з перших, створених в Київській області та є взірцем для інших громад. Ми впевнені, що спільними зусиллями програм міжнародної технічної допомоги, центральної та місцевої влади, а також громадськості, буде напрацьовано та реалізовано багато проектів, які покращать життя українців".

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що до кінця 2017 року в рамках напряму з покращення якості місцевих послуг Програми "U-LEAD з Європою" заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази Програми. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

***
"U-LEAD з Європою" є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. За детальною інформацією, будь ласка, звертайтеся до Олени Молодцової, комунікаційної експертки з покращення якості надання місцевих послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою" +38 063 184 53 26, olena.molodtsova@sklinternational.se

За матеріалами U-LEAD з Європою