Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Відкриття регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування за підтримки U-LEAD і Мінрегіону

04.04.2017
У час, коли в Україні відзначають 3-ю річницю важливої реформи децентралізації, Центр розвитку місцевого самоврядування починає відкривати свої 24 регіональні центри у всіх областях країни – за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).
 
Перші церемонії відкриття відбудуться в східних областях на цьому тижні, а регіональні центри в інших областях України будуть відкриті пізніше цієї весни. Беренд де Гроот, керівник програм співпраці Представництва ЄС в Україні, і обидва директори програми U-LEAD відвідують Дніпро, щоб обговорити результати реформи децентралізації та шляхи подальшої її європейської підтримки з представниками місцевих органів влади, об'єднаних громад і громадянського суспільства.
 
"Я радий бачити реальні результати реформи децентралізації в Дніпропетровській, Кіровоградській і Полтавській областях, – сказав Беренд де Гроот. – Основна мета підтримки ЄС – забезпечити, щоб українські реформи відбувалися на користь громадян, і я з нетерпінням чекаю поїздок до місцевих громад з реконструйованими дорогами, дитсадками та іншими об'єктами інфраструктури. Ми також обговоримо з місцевими жителями те, як фінансована Євросоюзом програма U-LEAD може краще підтримати реформи децентралізації та регіональної політики".
 
Центр розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС) є некомерційною установою з 24 регіональними центрами, створеною для зміцнення потенціалу українських державних і місцевих органів влади на центральному, регіональному та місцевому рівнях у тісній співпраці з Мінрегіоном. «Регіональні центри ЦРМС, які ми відкриваємо цього тижня в двох областях України, постійно надаватимуть безпосередню підтримку місцевим органам влади, передусім об’єднаним громадам і в такий спосіб усім громадянам України, - сказав Бастіан Файгель, директор програми U-LEAD від GIZ. - Регіональні центри стануть хребтом децентралізації, поширюючи найкращий національний та міжнародний досвід, і наша мета – зробити їх устойливими, щоб вони могли успішно функціонувати після того, як завершиться програма "U-LEAD з Європою".
 
Камеран Худур, директор програми U-LEAD від Sida, сказав: "Я сподіваюся, що регіональні центри ЦРМС сприятимуть поліпшенню управлінських і лідерських навичок і потенціалу посадових осіб органів місцевого самоврядування, тому що це єдиний спосіб забезпечити успішність реформи децентралізації, яка користується довірою населення. Це дуже важливо для Компонента 2 U-LEAD, адже поліпшені навички місцевих чиновників також забезпечать, щоб центри надання адміністративних послуг, створені за підтримки U-LEAD, працювали ефективно та на користь громадян України".
 
Беренд де Гроот і представники U-LEAD візьмуть участь у офіційному відкритті регіональних центрів ЦРМС у Кропивницькому (5 квітня) та Полтаві (6 квітня). У Полтаві до них приєднається Петер Вагнер, керівник Групи підтримки України, яка була створена Президентом Європейської Комісії в квітні 2014 року, щоб підтримати країну в реалізації Угоди про асоціацію з ЄС.

За матеріалами eeas.europa.eu