Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Вінничани вивчали можливості співпраці та інвестицій у польському Жешуві

03.09.2019

Представники ОТГ Вінниччини та Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою"  у складі  делегації  керівників органів  місцевого самоврядування, експертів та підприємців  побували з візитом  у дружньому  м.Жешув  Республіки Польща, де відбувся Бізнес-форум "Конгрес 60 мільйонів". Як пояснив Юрій Войціцький – радник з регіонального розвитку Вінницького ЦРМС,  назва форуму  передбачає співпрацю 60 мільйонів  етнічних поляків, що живуть у світі,   із представниками інших країн заради економічного розвитку територій. Власне  в цьому і полягала основна мета заходу. Організатори мали на увазі і широку промоцію бізнес потенціалу  різних груп підприємців з огляду на інвестиційну складову територій.  Учасниками  Конгресу стали  посадовці  органів місцевого самоврядування, підприємці, бізнесмени,  інвестори, голови регіональних влад, муніципалітетів.

Серед осіб, що представляли українську делегацію –  Юрій Войціцький, радник  ВЦРМС та  Артур Цицюрський, голова Барської ОТГ, що активно опікується інвестиціями  в розвиток туризму на території громади.

За словами Юрія Войціцького,  Конгрес   став цікавим і корисним майданчиком для набуття досвіду представниками громад  у напрямку залучення інвестицій та впровадження новацій з розвитку територій:

"Під час форуму, нам вдалося обговорити  можливості  співпраці із Міністром Республіки Польща з інвестицій та розвитку  Єжи Квєцінські, а також  питання  запуску в Україні підходу з розвитку сільських територій -  LEADER. Крім того,  відбулось активне обговорення  активізації партнерства Вінницької області з Підкарпатським воєводством  Польщі", – зауважив він.

 Про це  також йшлося під час зустрічі із Віце-маршалком Підкарпатського воєводства  Терезою Памула. Значний інтерес  викликало і вивчення  польського досвіду  з надання  медичних послуг і організації системи муніципальних перевезень. Важливою була також зустріч  із Віце-директором  польської авіакомпанії ЛОТ Стефаном Мальчевські щодо перспектив запуску авіамаршруту сполученням  Вінниця -Жешув, що безперечно вплине на інвестиційну привабливість регіону, - повідомив Юрій Войціцький.

За словами експерта,  свого часу, у Жешуві, де проживає 170 тис. населення , було відновлено летовище  та збільшено кількість авіарейсів. Це дало можливість відбудувати інфраструктуру навколо аеропорту , було створено індустріальний технопарк,  на територію зайшли великі закордонні  інвестиції, тож відтепер з Жешува можна долетіти у будь-яку країну  світу  швидко і зручно.

"Аеропорт Вінниця" сьогодні на стадії реконструкції , летовище відновлюєтся  за рахунок коштів ДФРР і  порт  буде приймати більше літаків,  відтак збільшиться і пасажиропотік. Досвід Жешува показує, що це сприятиме  інвестиційній привабливості  регіону. Адже, коли ми пропонували організувати такий Конгрес  у Вінниці, постало питання, чим  доправити учасників та гостей – швидко, сучасно, комфортно", -  зазначив  Юрій Войціцький.

Як повідомили  вінничани-учасники зустрічі, Конгрес сприяв  розвитку партнерства із Підкарпатським воєводством  Польщі, що є перспективним  для ОТГ, завдяки  зручній логістиці та  невеликій відстані регіону від українського кордону. А це, в свою чергу, спрощує шлях  до співпраці, обміну досвідом  та залученню інвестицій.

За матеріалами www.vin.gov.ua