Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

У Білій Церкві відкрився новий сервісний центр МВС та розпочав роботу велопатруль

01.06.2017
30 травня у м. Біла Церква запрацював новий територіальний сервісний центр МВС, що замінив колишній МРЕВ. Це вже 18 новий сервісний центр МВС по Україні та другий у Київській області.

Незалежно від місця реєстрації швидко та надійно тут громадянам надаватимуть адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів, видачі та обміну посвідчень водія, видачі довідок про відсутність судимостей, а також інші послуги сервісних центрів МВС. Здійснення заміни посвідчення водія відтепер займає близько 30 хвилин, а перереєстрація авто – 2 години.

У день урочистого відкриття до нового територіального сервісного центру МВС прибули Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, голова Київської облради Ганна Старикова, заступник Міністра внутрішніх справ Республіки Білорусь, керівництво Білоцерківського району.

За словами Арсена Авакова, у наступному році реформа має бути завершена, а до кінця ж цього року в усіх областях України буде відкрито до 50 ключових сервісних центрів МВС.

Крім того, Міністр внутрішніх справ повідомив про передачу нових автомобілів для Нацполіції в Київській області. Це електромобілі Mitsubishi OUTLANDER, які були отримані за квотами від корпорації Mitsubishi. "За моїм проханням Президент корпорації Mitsubishi надав знижку 12 % на закупівлю таких автомобілів, в результаті чого Національна поліція отримає 95 автомобілів додатково", – сказав Арсен Аваков.

За словами Міністра, впровадження такого екологічного транспорту дасть можливість зекономити до 300 мільйонів гривень з бюджету країни на пальному.

Очільник Київщини Олександр Горган наголосив на важливості відкриття сервісного центру МВС нового формату: "Здійснення різних операцій у колишньому МРЕВ завжди викликало у людей страх і паніку, тому що це завжди означало, що треба дати хабар, і той факт, що сьогодні сервісний центр, який є абсолютно прозорий, є ініціативою керівництва Міністерства – це переконливий доказ політичної волі боротьби з корупційними схемами, які залишились від колишньої влади".

Голова Київської ОДА також підкреслив, що відкриття таких сервісних центрів сприятиме й зменшенню смертності на дорогах Київщини, адже здача іспитів на отримання водійського посвідчення відбувається прозоро та під пильним наглядом камер відеоспостереження.

Олександр Горган також повідомив, що у цьому році з обласного бюджету будуть фінансуватися програми Національної поліції, зокрема, будуть закуплені професійні безпілотники далекого діапазону дії для поліції, GPS-трекери для патрулів, камери зовнішнього спостереження тощо.

"Я з великим оптимізмом бачу сьогоднішню роботу, яка проводиться, адже для людей – це сама запитувана зміна, це контакт з владою, без якого людина не може обійтись. Є послуги де держава – монополіст надання послуг. І така точка сьогодні тут, в цьому сервісному центрі. Тут людина корупцію не зустріне", – підкреслив очільник облдержадміністрації.

Про роботу нового сервісного центру у Білій Церкві розповів керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій: "Громадян обслуговуватимуть 10 працівників фронт-офісу. Щоденно у центрі зможуть надавати понад 150 послуг. Задля зручності наших клієнтів, з вівторка по суботу наші адміністратори надаватимуть послуги без перерв на обід".

По завершенню офіційного відкриття сервісного центру МВС в дендропарку "Олександрія" відбулося представлення нових поліцейських груп – велопатрулю, кінного та пішого патрулів, які будуть патрулювати територію дендропарку.

"Це літнє посилення патрульних сил, яке буде проходити по всій країні. Два дні тому ми запустили велопартуль в Кривому Розі та в усіх великих містах країни. Там де є паркові зони відпочинку, всюди буде проводитись велопатруль. Цим ми підкреслюємо доступність та мобільність поліції, а також виконуємо програму екологічної чистоти при патрулюванні наших територій", – повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами Міністра, близько 800 – 1000 людей в літній період будуть використовувати цей вид патрулювання.

За матеріалами koda.gov.ua