Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Запорізька область стала першим партнером програми "Еразмус для молодих підприємців", яка стартувала в Україні

21.05.2018

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представником Європейської Комісії, керівником консорціуму проекту, засновником та головою Європейського інституту соціального підприємництва та інноваційних досліджень Сімоною Шимуліте. Сторони обговорили реалізацію проекту Європейської комісії «Erasmus for Young Entrepreneurs». До спілкування приєдналися директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Оксана Матвіїшина; начальник Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко та генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко.

Вітаючи учасників зустрічі, Костянтин Бриль подякував ініціаторам та організаторам проекту.

- На сьогодні дуже важливу роль відіграє посилення бізнес потенціалу Запорізького регіону. Обласна влада постійно опікується малим та середнім підприємництвом у регіоні, намагаючись створити необхідні умови для його розвитку та реалізації його ініціатив. Так, з метою формування сприятливого середовища для всебічного і послідовного розвитку підприємницької діяльності забезпечено виконання заходів Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області. На реалізацію Програми в 2017 році з обласного бюджету було виділено 1 мільйон 762 тисячі гривень. У цьому році кошторис збільшено до майже двох мільйонів гривень, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За інформацією Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, в 2018 році в Україні розпочато реалізацію проекту програми ЄС COSME «Еразмус для молодих підприємців», першим в Україні рівноправним партнером якого виступає Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області». У рамках Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва у Запорізькій області передбачено співфінансування грантового проекту програми ЄС COSME «Еразмус для молодих підприємців» у розмірі 145 тис. грн. Загальна вартість проекту складає 28,165 тис. євро, у тому числі грант від донора – 23,941 тис. євро та співфінансування з обласного бюджету – 145 тис. грн.

Як повідомила Сімона Шимуліте, програма транскордонного обміну «Еразмус для молодих підприємців» була започаткована в 2009 році. Вона надає можливість новим та амбіційним підприємцям набувати навички і знання у досвідчених підприємців в інших країнах-учасницях цієї програми, а досвідченим підприємцям – дізнаватися про перспективи й нові бізнес-ідеї, започатковувати співробітництво з іноземними партнерами.

- У консорціумі бере участь чимала кількість країн і Україна -одна з дуже активних держав у цьому сенсі. Тож було прийнято рішення про необхідність залучення більшої кількості експертів, які зможуть поділитися відповідним досвідом, - зазначила голова Європейського інституту соціального підприємництва та інноваційних досліджень Сімона Шимуліте.

Обмін досвідом здійснюється шляхом організації відрядження підприємця до підприємств країн-учасниць строком від одного до шести місяців. У програмі беруть участь сім країн: Іспанія, Португалія, Нідерланди, Литва, Греція, Боснія і Герцоговина, Великобританія. Однією з основних вимог щодо участі у програмі є вільне володіння англійською мовою.

Довідково.

Процедура відбору учасників здійснюється таким чином:

Зацікавлені підприємці подають свої заявки для участі на офіційний сайт проекту (https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/)

  • Подані заявки розглядають представники успішних підприємств Європи, задіяних у проекті. Саме вони обирають підприємців для проходження стажування на їхніх підприємствах.
  • Після попереднього відбору представники Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» перевіряють професійні файли відібраних учасників (анкети, бізнес-плани тощо) на відповідність критеріям участі у проекті (знання англійської мови, бізнес-план тощо), за результатами чого погоджується подальша участь відібраних підприємців у проекті.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

За матеріалами zoda.gov.ua