Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Зелений туризм в Миколаївській громаді за підтримки Програми "U-LEAD з Європою"

24.07.2018

Миколаївська об'єднана громада на Дніпропетровщині отримає грант на розвиток екотранспорту в рамках конкурсу, що проводиться за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

60 тис. грн громада використає на проведення Європейського тижня мобільності-2018. Захід стане додатковим стимулом для розвитку зеленого туризму, який покладено в основу розвитку новоствореної ОТГ.

"Розвивати туристичний бізнес – таку мету ми поставили з часу утворення громади. Наразі працюємо над створенням цілісної програми розвитку велотуризму: у червні провели перший масштабний заїзд, плануємо різноманітні туристичні маршрути, шукаємо підтримки неурядових організаціях та закладаємо кошти у власному бюджеті громади", - розповідає голова громади Микола Одоєвцев.

У першому велотурі в червні цього року взяли участь понад 100 місцевих велосипедистів та команда Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування. Велотур стартував в центрі громади, в Миколаївці, маршрут пролягав через села Мар’їна Роща, Катеринівка, Петрівка та Маломиколаївка. В кожному населеному пункті гості дізналися про цікаві історичні факти, моторошні містичні історії, смакували фірмовими стравами та напоями.

"Ми, не підозрюючи про конкурс, запланували провести у громаді велотур. В ході підготовки та консультацій від експертів Дніпропетровського ЦРМС дізналися про можливість отримати фінансову допомогу  на проведення європейського тижня мобільності. Це перша грантова перемога нашої громади. Маленька, але вдала. Несподівано і приємно", – поділилася начальник відділу культури, туризму, молоді і спорту Миколаївської ОТГ Інна Чернокнижна.  

"Ми підтримуємо вибір Миколаївської громади розвивати зелений туризм, адже громада має різноманітний ландшафт: є ліси, холми, річка. Під час велотуру ми пересвідчилися, що тут можна влаштувати цікаві туристичні маршрути. Радимо скласти різні маршрути – екстремальні, сімейні або розважальні-квестові", - говорить директорка Дніпропетровського ЦРМС Олена Тертишна.

Своїми туристичними перемогами миколаївці поділилися з колегами з інших громад 5 липня під час семінару "Туристичний потенціал громади" у Дніпропетровському ЦРМС. Тиждень мобільності у Миколаївській ОТГ планують провести наприкінці вересня. Під час акції презентують колекцію велосипедів – від найдавніших до сучасних, від бюджетних до брендових, від шосейних до гірських.

На найвищій точці, куди учасники дістануться на двоколісному транспорті, піднімуть прапор Євросоюзу, а в центральному парку встановлять пам’ятник велотуристам. Один із днів – "безавтівочний". Зокрема, вулицею Свободною можна буде проїздити тільки на велосипеді. На завершення тижня – дводенний велотур живописними куточками громади.

Миколаївська ОТГ Петропавлівського району утворилася в жовтні 2017 року. Навколо неї об’єдналися 11 сіл – це 8,7 тис. мешканців. 

Європейський тиждень мобільності – загальноєвропейська ініціатива з популяризації "зеленого транспорту". Конкурс – частина проекту "Зелене світло велоруху у громадах", який проводить громадська організація "Асоціація велосипедистів Києва" за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

За матеріалами Дніпропетровський Центр розвитку місцевого самоврядування

Фотогалерея