Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Проведення семінару з актуальних питань діяльності територіальних громад

07.02.2017
Після проведення головою районної державної адміністрації Р. Гончаровим 27 січня поточного року наради з сільським селищними радами з питань, що стосувалися життєдіяльності району виникло ряд запитань відповіді на яких не зовсім задовольнили запитувачів. Романом Анатолійовичем було внесено пропозицію щодо запрошення обласних представників для їх роз’яснення.

На запрошення щодо проведення семінара з актуальних питань діяльності територіальних громад відгукнулися спеціалісти з області під головуванням радника голови Харківської обласної ради Кулик О.Г.

Семінар проходив за участі голови районної державної адміністрації Р. О. Гончарова та голови Первомайскої районної ради В.М. Татаренкова на якому було розглянуто 10 важливих питань Щоб детально обговорити їх актуальність, на нараду було запрошено голів та окремих спеціалістів Кегичівського та Первомайського районних рад, сільських та селищних голів Кегичівського та Первомайського районів.

Розпочато зустріч із питання, яке виникло нещодавно у зв’язку зізмінами в земельному законодавстві., про розвиток сільських територій. З даного питання перед присутніми виступив начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Перекупський Ю. П.. Юрій Петрович розповів про правильність оформлення документів на ОСГ згідно чинного законодавства, про надання таких земельних ділянок для ведення ОСГ, про подальшу долю земельних ділянок, що знаходяться за межами населених пунктів, про форми власності земельних ділянок, та надав відповіді на ряд запитань, а їх було у присутніх не мало.

Наступним питанням порядку денного було Е-декларування депутатів та працівників рад, про ведення військового обліку відповідно до Постанови КМУ 921 та його відповідність Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні". З цього приводу виступив начальник відділу кадрової роботи та нагород Харківської обласної радиСінельніков О. П., який детально зупинився щодо заповнювання Е-декларації, та пояснив хто є декларантом в 2017 році. Олександр Петрович зупинився на Порядку, яким визначається механізм організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних органами виконавчої влади, сільськими та селищними радами.

Про проблемне питання, яке гостро постало нещодавно в області, а саме – вжиття невідкладних заходів з недопущення поширення збудника африканської чуми свиней, спалах якої зафіксовано в Дніпропетровській і на превеликий жаль уже є в нашій області, доповів в.о. начальника Управління Держпродспоживслужби в Первомайському районі Балагура А.Г., і наголосив на проведенні негайних заходів з профілактики і недопущення занесення хвороби в нашому районі.

Про зміни у Бюджетному кодексі України, про фінансування з місцевих бюджетів оплати транспортного перевезення пільгового контингенту та цільове використання коштів, про порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам (інвалідам ІІІ групи); посадовим особам з 2017 року, про нарахування заробітної плати працівникам органів місцевого самоврядування з 2017 року, розповіла радник президента Асоціації органів місцевого самоврядування з фінансових питаньПронькіна Г. С.

На семінарі обговорювалось також питання перспективи об’єднання територіальних громад району, Кулик Олена Григорівна коротко зупинилась на практиці співробітництва територіальних громад, шляхи активізації підприємництва та створення робочих місць в сільській місцевості, а також про активність громад в обласному конкурсі міні-проектів "Разом в майбутнє". Зміни, які запроваджені у 2017 році.

Роман Анатолійович подякував всім присутнім за надані вичерпні відповіді на всі запитання.

Джерело: Кегичівська районна державна адміністрація