Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Фінансування розвитку інфраструктури ОТГ здійснюється за умови розробки органами місцевого самоврядування цільових проектів

19.06.2017

14  червня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Богдана Кобилянського відбувся семінар для представників об’єднаних територіальних громад, на якому розглянуті актуальні питання підготовки проектів до Державного фонду регіонального розвитку та використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.

Про зміни до порядку надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам для ОТГ, особливості підготовки проектів до Державного фонду регіонального розвитку, проектних заявок розповіли керівники та фахівці департаментів фінансів; економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА; КП "Проексперт"; служби автомобільних доріг в області; головного управління Державної казначейської служби України в області; Івано-Франківського відокремленого підрозділу "Центр розвитку місцевого самоврядування" і регіональні консультанти АМУ проекту "Пульс".

"Цільове призначення субвенції – підтримка формування інфраструктури ОТГ – зауважив Богдан Кобилянський. – Громади, для яких передбачені кошти субвенції, повинні цьогоріч їх освоїти. Для надання фахової консультації ми зібрали потрібних фахівців, які нададуть рекомендації з підготовки проектів щодо освоєння цих коштів представникам об’єднаних територіальних громад". Також посадовець рекомендував керівникам ОТГ подавати ці проекти на розгляд обласної комісії до 1 липня.

Важливо зауважити, що за рахунок цієї субвенції об’єднані територіальні громади отримають фінансове забезпечення для розробки проектної, містобудівної та планувальної документації, нове будівництво, ремонт вулиць, доріг, мостів, об’єктів водопостачання і водовідведення, об’єктів поводження з відходами, рекультивацію територій сміттєзвалищ, закупівлю шкільних автобусів, пожежної і спеціальної рятувальної техніки, пожежно-рятувального оснащення, спеціалізованих санітарних транспортних засобів для лікувальних закладів тощо.

Уряд затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури 366 ОТГ на 2017 рік в розмірі 1,5 млрд. гривень.

Розподіл субвенції між місцевими бюджетами здійснювався з урахуванням двох показників – чисельності населення ОТГ та площі їх території. 366 ОТГ в Україні зможуть спрямувати ці кошти у розвиток інфраструктури.

Кошти субвенції у розмірі 43,2241 млн. грн. розподілені на 11 ОТГ області. Зокрема, для Печеніженської ОТГ передбачено 5,7906 млн. грн., Старобогородчанської  – 3,0576 млн. грн., Верхнянської – 5,2966 млн. грн., Білоберізької - 1,4469 млн. грн., Витвицької – 3,6249 млн. грн., Матеївецької – 3,2517 млн. грн., Більшівцівської – 2,5473 млн. грн., Нижньовербізької – 4,2864 млн. грн., П’ядицької – 4,7076 млн. грн., Космацької – 4,0962 млн. грн., Тлумацької – 5,1183 млн. гривень.

Додамо, що постановою Кабінету міністрів України від 7 червня 2017 року № 410 "Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ", удосконалено порядок та умови надання вказаної субвенції шляхом розширення напрямів її використання.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

За матеріалами www.if.gov.ua