Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Кожен із 32 переможців цьогорічного конкурсу бізнес-планів "Село: кроки до розвитку" отримав сертифікат на 50 тисяч гривень

30.08.2018
Сьогодні, 28 серпня 2018 року відбулась урочиста церемонія нагородження переможців конкурсу мікрогрантових проектів для сільських громад "Село: кроки до розвитку". 32 переможці конкурсу (із 68 учасників) отримали сертифікати на 50 тис. грн. для втілення своїх ініціатив від ПАТ "Миронівський хлібопродукт".

Конкурс ініціатив, організований ПАТ "Миронівський хлібопродукт" у співпраці з обласною державною адміністрацією, спрямований на стимулювання соціальної активності сільських громад та підтримку реалізації кращих ініціатив громадян щодо економічної самоорганізації сільських мешканців. Він  охопив села Бершадського, Липовецького, Могилів-Подільського, Гайсинського, Немирівського, Тростянецького, Оратівського  та Тульчинського районів.

Тематика відібраних фаховою комісією проектів найрізноманітніша: від  організації  навчально-товарної пасіки, переробки часнику на слайси й порошок,  збору і збуту лікарських рослин, до створення тепличних і фермерських господарств по вирощуванню овочів, квітів, лохини, бамбуку та навіть унікальної породи  дерев Павловнія (клон 112).

Як зауважили радник голови правління ПАТ "Миронівський хлібопродукт" Дмитро Кабулов  та керівник напрямку "Колективна соціальна відповідальність" Вікторія Нагірняк, у 2018 році на втілення власних ініціатив для авторів мікрогрантових проектів "Миронівський хлібопродукт" передбачив кошти у розмірі 1млн.600 тис. гривень: 32 мікрогранти по 50 тис.грн. Організатори конкурсу сподіваються, що втілення проекту дозволить втримати трудову міграцію, водночас  позитивний приклад переможців конкурсу  виховуватиме  свідоме бажання односельців змінюватись на краще та змінювати суспільство і світ навколо.

Активних та креативних вінничан із перемогою у конкурсі вітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко та голова правління спілки підприємців "Стіна" Олександр Печалін.

У вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив:

"Ми маємо стратегічну співпрацю з "Миронівським хлібопродуктом". Проект, над  яким ми працюємо,  зорієнтований на підтримку ініціативних людей. У минулому році на гранти для 20 переможців було виділено суму 800 тис грн. Проект виявився настільки вдалим та успішним,що цьогоріч із обласного бюджету було виділено 1,5 млн. грн. на конкурс старт-апів для малого й середнього бізнесу". 

Очільник регіону акцентував увагу на важливості підтримки розвитку малого і середнього бізнесу, враховуючи демографічні зміни у суспільстві та зменшення кількості людей, зайнятих у сільському господарстві через нові прогресивні технології ведення агробізнесу).

Валерій Коровій відзначив різноманітність та креативність представлених на конкурс проектів. А водночас наголосив : "Ми хочемо відпрацьовувати нові інструменти по стимулюванню розвитку малого бізнесу,підтримувати ініціативних і креативних людей, які реалізують власну справу і створюють біля себе робочі місця".

Відтак голова ОДА привітав переможців конкурсу та подякував представникам "Миронівського хлібопродукту" за реалізацію проекту.

По завершенню вступної частини відбулася церемонія нагородження переможців, які отримали сертифікати на грантові кошти у розмірі 50 тисяч гривень кожен.

За матеріалами http://www.vin.gov.ua