Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Круглий стіл на тему: "Розбудова спортивної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах – невід’ємна частина реформування спортивної галузі в Запорізькій області"

31.08.2017

На базі Запорізького ВП Центр розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл з питань розбудови спортивної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах Запорізькій області. В заході прийняли участь начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту Запорізької ОДА Наталія Власова, виконавчий директор Запорізької обласної федерації футболу Олексій Штаудінгер, голови Широківської ОТГ Денис Коротенко, Оріхівської – Сергій Герасименко, Таврійської – Микола Свириденко, Комишуваської – Юрій Карапетян, Преображенської – Володимир Сідун, Павлівської – Анатолій Клименко, голова Балабинської селищної ради Володимир Сосуновський, представник Веселівської громади – Михайло Козюра.

Директор Запорізького ВП Центр розвитку місцевого самоврядування Олександр Свистун презентував присутнім Концепцію розвитку спортивної інфраструктури в громадах області. В рамках концепції планується будівництво, реконструкція футбольних та міні-футбольних майданчиків в ОТГ Запорізької області, проведення серії тренінгів, семінарів, кругліх столів, прес-турів на тему розвитку спорту в громадах. Вже в цьому році планується будівництво двох футбольних майданчиків в ОТГ Запорізької області. Крім цього розроблюється посібник щодо облаштування спортивних майданчиків та стадіонів в громадах регіону. Слід зазначити, що Концепція розроблена та впроваджується в рамках співпраці програми "U-LEAD з Європою", Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, Запорізької обласної федерації футболу.

Також на круглому столі було анонсовано перший в Україні футбольний турнір серед об’єднаних територіальних громад. Він буде проходити 03 вересня – 14 жовтня 2017 року.

За словами Наталії Власової, для обласної адміністрації розбудова спортивної інфраструктури є одним з пріоритетних завдань роботи. Громади можуть розраховувати на частину коштів з державного та обласного бюджетів саме на ці потреби.

Експерт Центру з децентралізації Аскад Ашурбеков підкреслив, що проведення роботи в напрямку секторальних реформ стане ще одним сигналом для населення щодо ефективності та безповоротності реформи децентралізації.

Голова Широківської громади Денис Коротенко наголосив на актуальності проекту та важливості приділення уваги розвитку спорту в громадах. Присутні голови ОТГ підтримали його позицію, та підкреслили, що проведення футбольного турніру в рамках реалізації Концепції стане гарною ініціативою щодо популяризації спорту та здорового способу життя.

В завершення круглого столу було анонсовано проведення в вересні семінару для голів громад на тему "Розробка оптимальної моделі спортивної інфраструктури об’єднаної територіальної громади" із залученням проектних менеджерів та експертів Федерації футболу України.

За матеріалами decentralization.gov.ua