Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Обговорено питання внесення змін до перспективного плану формування громад Чернівецької області в частині Сокирянського району

30.05.2017
23 травня 2017 року в приміщенні Сокирянської районної державної адміністрації відбулося публічне обговорення питання внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області в частині Сокирянського району.

Участь у заході взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, в. о. начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Володимир Заверуха, начальник відділу з питань містобудівного кадастру та регіонального розвитку вищезазначеного управління Христина Марчук, директор Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук, члени депутатської міжфракційної робочої групиобласної ради з вивчення питання внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, керівництво Сокирянської районної державної адміністрації та ради, голови та представники об’єднаних територіальних громад, сільських та міських рад Сокирянського району.

На зустрічі презентовано розроблені обласною державною адміністрацією пропозиції змін до Перспективного плану в частині Сокирянського району. Було розглянуто два варіанти змін. Зокрема, перший варіант передбачає формування об’єднаних територіальних громад відповідно до вимог Методики формування спроможних територіальних громад, а другий варіант – відповідно до раніше надісланих рішень сільських рад району, – щодо утворення єдиної громади з центром в м. Сокиряни. Крім того, директор Чернівецького відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Тетяна Татарчук інформувала присутніх про переваги від об’єднання, зокрема, на прикладі вже діючих в Сокирянському районі двох об’єднаних територіальних громад – Сокирянської міської та Вашковецької сільської.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк наголосив, що при визначенні оптимальної конфігурації об’єднання необхідно керуватися основними принципами спроможності, доступності, законності та добровільності, визначеними в Методиці.

Робота щодо публічного обговорення змін до Перспективного плану по кожному району з виїздом на місце буде продовжена. Узагальнені пропозиції змін до Перспективного плану буде винесено на розгляд робочої групи з децентралізації при обласній державній адміністрації, до якої входять незалежні експерти, авторитетні науковці, голови регіональних відділень Асоціації міст України та Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, представники громадськості. Після чого, узгоджену пропозицію змін до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області буде подано на розгляд сесії обласної ради.

За матеріалами bukoda.gov.ua