Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Передовий ЦНАП Дніпропетровщини ділиться з іншими регіонами найкращими практиками надання адмінпослуг – Валентин Резніченко

19.10.2017
Понад 190 адмінпослуг, 1,5 тисячі відвідувачів щодобово, інновації та сучасний сервіс – найкращими напрацюваннями ЦНАП Кам’янського ділиться з іншими регіонами. За позитивним досвідом приїхали три десятки фахівців з Харківської, Запорозької й Дніпропетровської областей. Корисну зустріч організували ДніпроОДА та Німецька федеральна компанія GIZ, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

"Якісні адмінпослуги при мінімальних витратах часу – одне із завдань децентралізації, яку ініціював Президент України Петро Порошенко. З понад 700 ЦНАПів, які працюють в Україні, 56 – на Дніпропетровщині. Це найбільше в країні, – зауважив Валентин Резніченко. – Аби поширити позитивну практику на всю країну, спільно з міжнародними партнерами організовуємо семінари й тренінги. Цього разу дводенне навчання проводимо на базі ЦНАПу Кам’янського. Це один з інноваційних Центрів не тільки в області, а й в Україні".

Досвід Кам’янського – приклад ефективної роботи єдиної мережі ЦНАП. На початку червня 2016 року дві нові філії відкрилися у Дніпровському та Південному районах міста. Тут надають більше 190 адмінпослуг.

Інноваційний підхід дозволив за короткий термін перетворити Центр на сучасний сервіс обслуговування. Протягом 2017-го це відчули на собі майже 200 тисяч людей.

"Наш ЦНАП започаткував чимало інноваційних проектів, про які говорить вся Україна. Зокрема, ми першими розробили та оптимізували послугу надання пільг АТОвцям. Унікальний проект – мобільний офіс, який орієнтований на людей з особливими потребами і дозволяє надавати їм послуги прямо вдома. Також у нас працює офіс комунальних послуг, а до кінця року відкриємо ще один – соціальних послуг", – зазначила директорка ЦНАПу Марина Гурська.

Обмінятися кращими практиками та вивчити нові напрямки організації роботи до Кам’янського приїхали 30 працівників ЦНАПів із Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей. Колеги перейматимуть успішний досвід протягом двох днів. Вони на власні очі побачать, як використовуються сучасні інформаційні технології, працюють територіальні підрозділи та як можна покращити сервіси.

Поліпшувати якість роботи ЦНАПів області допомагають європейські партнери. Серед найактивніших – Німецька федеральна компанія GIZ.

"Успішно співпрацюємо з Дніпропетровщиною третій рік поспіль. Допомагаємо поліпшувати життя переселенців та приймаючих громад. Усі ініціативи здійснюємо від імені Уряду Німеччини, – розповів в.о. директора проекту GIZ "Ініціативи інфраструктурної програми для України" Андрій Гарбуза. – Один з напрямків нашої роботи – підтримка Центрів надання адмінпослуг. Проект працює в трьох областях, які прийняли найбільше переселенців. Їх ми і запросили на тренінг, аби поділитися досвідом і обговорити плани. Попереду ще чимало цікавих освітніх семінарів та навчальних поїздок".
Нині Центри надання адмінпослуг та їхні філії працюють у 22 районах, 23 містах, 9 об’єднаних громадах, 2 селах Дніпропетровщини.

За матеріалами adm.dp.gov.ua