Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Проект з розвитку сільського/зеленого туризму

Проект «Image Mapping» спрямований на підвищення в'їзного сільського туризму малих громад шляхом розкриття їх автентичності та популяризації їхньої культурної та природної спадщини, стимулювання міжгалузевої співпраці людей та організацій для збільшення потенціалу туризму і запуск міжкультурного діалогу. В даний момент проект реалізується в Україні громадською організацією «Центр розвитку Пангея Ультіма».

Проект було розпочато в грудні 2015 року. Тоді він був обраний Міністерством молоді і спорту України як краща молодіжна ініціатива року Вінницької області для участі у форумі «Реформи та інновації молодіжної сфери». З тих пір в 2016–2017 роках діяльність проекту значно зросла, зокрема, завдяки підтримці з боку «Фонду місцевої співпраці» посольства Фінляндії в Україні. Проект активно використовує інструменти міжнародної волонтерської мобільності EVS Програми Еразмус Плюс і робочих таборів.

Ресурси на виконання проекту залучаються з різних джерел – від міжнародних фондів до краудфандингу та місцевих коштів. Волонтери міжнародних волонтерських програм долучаються до заходів і організатори часто співпрацюють із іншими громадськими об’єднаннями. Також проект активно залучає місцеві мас-медіа.

Для роботи проекту обирається сільська місцевість та інші дрібні або віддалені громади. Етнічна оригінальність або багата історична та природна спадщина є поштовхом до вибору місця проведення Точкової Акції проекту. Так само громада повинна мати активне коло осіб, зацікавлених у покращені в'їзного сільського туризму.

«Image Mapping» використовує аудіо-візуальну роботу, медіа та інші творчі ініціативи для популяризації окремих громад. Учасники проекту буквально вивчають і висвітлюють своїми роботами яскраві компоненти культурної, етнічної та природної спадщини малих громад, також активісти проекту розробляють «мапи» місцевості і відокремлюють конкретні місця, що представляють інтерес, за допомогою творчих маршрутів, які називаються «Маршрути Живих Картин», встановлюючи рамки і лавки в цих неординарних локаціях – це та ідея, яка дала проекту свою назву.

Паралельно з Точковими Акціями в сільських громадах, проектна група здійснює заходи, що спрямовані на просування зеленого/сільського туризму і нарощування потенціалу її суб'єктів в цілому: сільських активістів, власників садиб, публічних представників місцевих громад. Це включає в себе форуми, тренінги, круглі столи тощо.

«Image Mapping» – це робоча методика, яка може бути відтворена у багатьох цікавих і активних громадах. Саме тому ми звертаємося до всіх зацікавлених сторін приєднатися до нашої концепції проекту та допомогти в розкритті унікальної автентичності нашої землі!

Проект «Image Mapping» просуває сільський туризм як цікаву альтернативу більш популярним видам туризму та як шлях до економічного зростання малих громад. В межах проекту проводяться тематичні заходи для людей, що залучені у цей сектор, регіональні тренінги для представників сільських громад та численні презентації напрацювань в межах окремих акцій.

В громадах проектна команда заручається підтримкою місцевого населення. Дуже важливим є те, що представники як влади, так і бізнесу та місцеві активісти залучаються в діяльність, адже сам туризм є системною сферою, що об’єднує багатьох активістів. Це стимулює діалог та співпрацю між ключовими особами, що приймають участь у розвитку власних громад.

Якщо ви представляєте невелику сільську громаду, або відчуваєте ентузіазм з приводу просування спадщини сільської місцевості, або залучені в розвиток сільського туризму в даному регіоні, або представляєте фонд, який займається розвитком сільської місцевості, то ви можете долучитись наступним чином:

  1. сприяти проведенню Точкових Акцій в окремих громадах, що включає виготовлення маршруту «Живих Картин», виготовлення медіа-матеріалів про громаду нашими активістами, реалізація інших заходів, які допомагають підвищити потенціал сільського туризму і стимулюють місцеву громадську активність;
  2. надати нам для публікації на нашому сайті www.imagemapping.org медіа матеріали про вашу сільську місцевість з туристичним призначенням;
  3. пожертвувати ресурси задля підтримки можливості нами впроваджувати концепцію проекту, реалізовувати заходи і, таким чином, досягти основні цілі проекту.

Cтаття опублікована у часописі РЕГІОНЕТ "Стратегія розвитку" №4