Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Провідні голландські компанії представили вінницьким підприємцям та науковцям новітні рішення у сфері відновлюваної енергетики

14.06.2018

У рамках конференції «Голландські рішення використання енергії з відновних джерел для України», що відбулася 13 червня, представники консорціуму голландських компаній, науково-дослідних та навчальних центрів і урядових установ PIB – Partners for International Business: Biobased Energy Ukraine знайомили вінницький бізнес із сучасними технологіями у сфері біоенергетики.

Зустріччю, організованою у форматі активного спілкування сторін, передбачено як отримання корисної інформації та рекомендацій від провідних компаній Нідерландів, так і можливість обміну досвідом щодо розвитку бізнесу у Вінницькому регіоні.

Серед основних тем конференції: технології одержання енергії з відновлювальних джерел, енергоефективні рішення для бізнесу, державне регулювання галузі альтернативної енергетики, технології використання залишків сільськогосподарських культур для одержання енергії, голландський досвід у галузі одержання сталої та надійної альтернативної енергії, що матиме поширення у найближчій перспективі, а також презентація та тест-драйв повністю електричного BMW i3 – першого серійно виробленого автомобіля у світі, який на кожному етапі розробки враховував вимоги екологічності.

З початком роботи конференції учасників заходу привітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Каролін Спаанс та директор Департаменту відновлювальних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко.

«Ми живемо в переломний період розвитку, і Україна дуже швидко змінюється, - зазначив у вступному слові керівник Вінниччини Валерій Коровій. – Якщо говорити мовою цифр, то протягом 2014-2017 років споживання газу на території Вінницької області скоротилося майже вдвічі. У грошовому еквіваленті це майже 2,5 млрд. гривень, і цей ресурс залишився в обігових коштах компаній, які зробили перші кроки у напрямку зменшення обсягів споживання газу. На цій першій фазі ми шукали можливі шляхи економії, і зміни дійсно відчутні. Наприклад, в 60 бюджетних установах в галузі освіти ми поставили нові котли на альтернативних видах палива, і протягом двох років ці заклади вже не використовують газу. Відійшли від газу і переорієнтувалися на вугілля найбільші цукрові заводи: Крижопільський та Гайсинський. Більше того, Вінницька область, яка не має багато сонячної енергії, завдяки створеним на ринку конкурентним умовам, продукує сьогодні 25 % сонячної енергії в Україні. І попереду в нас ще дуже багато амбітних планів».

Водночас, зауважив голова облдержадміністрації, сьогодні Вінниччина у пошуку нових, сучасних, ефективних технологій у галузі енергозбереження. І в цьому контексті, на думку Валерія Коровія, варто звернути увагу й на можливості створення та розвитку відповідних ринків сировини, до прикладу, соломи для виробництва пелетів або ж деревини від розчистки лісосмуг та узбіч.

«Потрібно створювати економічні стимули, організовувати ринки, пропонувати бізнесу вигідні технології переробки цієї сировини», - підкреслив Валерій Коровій.

Про досвід Вінниці в питаннях енергозбереження та реалізовані у цій сфері проекти інформував учасників конференції заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський. А із заходами на загальнодержавному рівні ознайомив присутніх директор Департаменту відновлювальних джерел енергії Держенергоефективності Юрій Шафаренко.

Затим компанії голландського консорціуму PIB Biobased Energy Ukraine презентували представникам агробізнесу, компаній у сфері відновлювальної енергетики та харчової промисловості регіону власні напрацювання.

За матеріалами www.vin.gov.ua