Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Равликова ферма: на Катеринопільщині запрацював елітний агробізнес

08.08.2019

Приватне підприємство "Регіон плюс", що на Катеринопільщині, торік розпочало новий вид діяльності – розведення равликів. На равликовій фермі в смт Єрки  на цей час підростає маточне поголів’я справжнього Великого середземноморського равлика.

"М’ясо равлика – це справжній гастрономічний делікатес з ніжною структурою  і з вишуканим тонким смаком, що складається з високоякісного і легкозасвоюваного білка, води і жирів", – розповідає директор підприємства Михайло Морозюк.

Равлики практично не хворіють та потребують мінімального догляду. У Європі цей бізнес жартома називають "для ледачих", адже за півроку равлик повністю виростає, набираючи вагу в 30-40 разів, а взимку спить. До того ж, равлик не здатний штучно набирати вагу (наприклад, за рахунок інтенсивного годування) – це важлива дієтична особливість.

Равликівництво – новітнє для України, але галузь динамічно  розвивається  не тільки  на внутрішньому ринку, але і працює на експорт.

Керівник підприємства зазначив, що особливість вирощування равликів передбачає, що потреба у додаткових працівниках має з’явитися у вересні – жовтні поточного року. Тому за допомогою в укомплектуванні кадрів планує звертатися до районної філії, адже співпраця з службою зайнятості триває не перший рік.

За матеріалами ck-oda.gov.ua

Вибір редакції