Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі
| |||
|
Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі
Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі
Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі
За європейськими стандартами у невеличкому селі на Київщині працює цех з виготовлення ікри, який сім років тому створили Антон Яременко разом з батьком. Коли чоловіки розпочинали, в Україні не було технологів, які вміють солити ікру. Тоді власник пішов на авантюру – подався “шпигуном” до Польщі в якості стажера-заробітчанина, аби солити ікру, а потім цьому навчав своїх працівників.
Процес виготовлення делікатесу доволі тривалий. В басейнах цеху годують мальків кожні дві години вдень і вночі. Коли ж риба підростає, відпускають її в води Дніпра. А далі чекають, інколи роками.
Як розповів рибовод Антон Авдієвський, щоб отримати ікру руського осетра, потрібно десять років годувати рибу. Білугу, ікра якої вважається чи не найціннішою, – 18 років.
Ікру українського виробництва постачають не лише в українські магазини, а й за кордон, зокрема до Франції. У бізнесменів амбітні плани – відкрити магазин у цій країні та нагодувати європейців делікатесами з українського Дніпра.
За матеріалами 24tv.ua