Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Сир з молока буйволів: на Закарпатті розташована унікальна ферма

18.08.2017
Слідуйте маршрутом від Хуста, де Вам трапиться на шляху страусина ферма, далі завітайте в село Іза, і ознайомтесь як місцеві займаються лозоплетінням, вівчарством та сироробством, не оминіть село Липча, тут зустрінете плямистих оленів, а кінцевим пунктом вашого призначення нехай стане колоритне село Горінчево.

Місцеві мешканці Хустщини неабияк турбуються про туристичну привабливість свого краю, пишаючись при цьому його автентичністю, сприятливим кліматом, і, щонайважливіше, гостинністю. І село Горінчево не стало винятком.

Цікаві до нетипових фермерств туристи можуть відвідати тут буйволину ферму “На току”.  Історією про створення ферми поділився з нами її господар – Василь Іванович. Розповідає, що господарство за увесь час свого існування розрослось з 3 буйволів до 20 голів худоби. Для цього фермер створив усі необхідні умови. Буйволи, хоч тварини і невибагливі, але полюбляють простір, тому територія фермерства чимала. Тут буйволів тримають для молока, до речі, річний надій від однієї буйволиці становить близько 2000 літрів.

З нього роблять домашній сир, кефір та масло, – усе це ви також маєте змогу спробувати, не покидаючи буйволиної ферми. Та й буйволи – не єдині мешканці господарства, поряд з ними живуть косулі, качки, павичі та африканський страус, тому засумувати тут не прийдеться, тварини звикли до людей та з легкістю дають себе погодувати та погладити.

Пан Василь поділився з нами думками щодо розвитку туристичного напрямку:

“Звичайно, що Закарпаття – багатий край, нам дійсно є що показати і є чим пишатися. Але для цього потрібно створити відповідні умови. Перш за все, це стосується якісних доріг та курсування зручного громадського транспорту, також варто подбати і про те, аби гості мали де зупинитися, перепочити та поїсти”.

На підтвердження своїх слів пан Василь демонструє власну ферму, він перетворив своє господарство у справжній туристичний комплекc. Тут. окрім відвідин еко-ферми, гості мають змогу покататись верхи на конях, спробувати страви домашньої закарпатської кухні. А для тих, хто має бажання залишитись в селі Горінчево на декілька днів, є невеликий мотель, в якому можна зупинитись.

Можна стверджувати, що старання, праця та любов до своєї справи місцевих жителів не є марними. Саме так, невеликими кроками, твориться туристичний імідж краю. Головне, – знайти ту родзинку, яка буде привертати увагу гостів, аби вони згадували про свою подорож з посмішкою, хотіли про неї розповісти своїм друзям та повертались сюди і не раз.

За матеріалами news.agro-center.com.ua