Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі
| |||
|
Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі
Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі
Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі
ТОВ «Галіція Грінері» з`явилось в Україні у 2012 році, як компанія, що займається вирощуванням салатної зелені у теплицях методом сухої гідропоніки. Компанія локалізується в м. Буськ, на Західній Україні. Підприємство повністю належить Galicia Greenery Holding BV, до складу якого входять Нідерландське об’єднання виробників сільгосппродукції Prominent та Rainbow, що об'єднують понад 40 виробників тепличної продукції. Проекти Holding BV окрім України розташовані у Голландії, Грузії та Казахстані.
У 2015 році у с. Буське Львівської області підприємство відкрило тепличний комплекс площею 8 тис. кв. м. Площа самої теплиці 4000 кв м – на ній вирощується листовий салат різних видів за новою для України технологією сухої гідропоніки. Протягом року на даній площі збирається до 1 000 000 головок салатів. У 2016 році підприємство залучило 600 тис. євро, і завершило будівництво другої секції теплиці для вирощування овочів площею 4,8 тис. м2
Сьогодні виробництво салатів в Україні, подекуди, дорівнює ціні вирощування у Голландії. Наприклад ціна газу, купленого в місцевому облгазі, становить 10,8 тис грн із урахуванням ПДВ та транспортування, а у Нідерландах – 6,3 тис. грн, тобто різниця 58%. Аналогічна ситуація із електроенергією, вона коштує від 2,5 грн за кіловат-годину, а у Голландії – 1,8 грн, тобто різниця 29%. При цьому великою перевагою для підприємства є низькі витрати на робочу силу.
Підприємство вирощує такі види салатів як: Батавія, Лолло Росса, Лолло Біонда, Ромен і Фрізе, а також рукколу від таких відомих голландських постачальників насіння як Enza Zaaden та Rijk Zwaan. У нещодавно збудованих теплицях будуть вирощувати томати та огірки.
Споживачі: 60 ресторанів Києва та Львова, а також із всеукраїнські мережі METRO, Aшан, Cільпо, тощо.
Джерело: agravery.com