Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

В Єрківській ОТГ за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" відкрився Центр надання адміністративних послуг

03.11.2017
2 листопада в селищі Єрки, Черкаської області відкрився сучасний ЦНАП, участь у модернізації якого взяли українські та шведські експерти. Центр надаватиме мешканцям громади більше 130 адміністративних послуг, включно з найпопулярнішими в ОТГ: оформлення субсидій, реєстрація нерухомості, землеустрій, соціальний захист та оформлення пенсій.

Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма "U-LEAD з Європою". 

У ЦНАП Єрківської ОТГ постійно працюватимуть 5 спеціалістів, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене для жителів ОТГ експертами Програми. До модернізації ЦНАП надавав лише 45 послуг, зараз таких послуг – 131. Плата за надані послуги буде надходити до бюджету громади.

Камеран Худур, перший секретар посольства Швеції та директор Програми "U-LEAD з Європою" від Sida, привітав мешканців з відкриттям центру та зазначив: "Реформа децентралізації дає великі можливості проактивним громадам, які ставлять собі за мету підвищення рівня життя та розвиток інфраструктури. Сподіваюсь, що справді якісний крок по покращенню Єрківського центру, який зроблено в партнерстві з нашими експертами, буде гарним прикладом для наслідування іншими об’єднаними громадами".

Леонід Польовий, голова Єрківської селищної ради: "Я вдячний експертам Програми "U- LEAD з Європою" які провели навчання для адміністраторів ЦНАП та інших посадових осіб нашої громади. В результаті нашого партнерства ми маємо не лише оснащений за сучасними європейськими стандартами центр, а й освічених фахівців, які зможуть надавати послуги швидко та якісно. Сподіваюсь, що наша співпраця з Програмою буде реалізовуватися і в інших напрямах та приносити позитивні результати".

Новий центр надання адміністративних послуг забезпечив якісний доступ до адмінсервісів майже шести тисячам жителів Єрківської ОТГ.

Під час урочистого відкриття ЦНАП, гостями якого стали представники Посольства Швеції в Україні, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Черкаської ОДА та Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування, була проведена перша в історії центру реєстрація 10-ї дитини багатодітної родини, що мешкає у смт. Єрки, та дві супутні послуги. Раніше в форматі "єдиного вікна" в ЦНАП такі послуги не надавались.

Олександр Каменчук, начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, привітав громаду від імені керівництва Міністерства та наголосив, що процес децентралізації, наявний зараз практично в кожній сфері життя українців, є пріоритетним для Уряду: "Кабінет Міністрів підтримує та активно впроваджує всі рішення, які роблять місцеву владу сильнішою та незалежною, адже саме сильні лідери на місцях є запорукою створення успішної та процвітаючої держави".

Напередодні відкриття центру в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг. ЦНАП створений за європейськими стандартами та доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

За матеріалами tsnap.ulead.org.ua

Фотогалерея