Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

У Полтавській ОДА обрали переможців конкурсу "Від студентського самоврядування — до самоврядування громад"

08.11.2018

У Полтавській ОДА заслухали доповіді 20 учасників конкурсу "Від студентського самоврядування – до самоврядування громад". За результатом обрали призерів, які отримають відзнаки та грошові винагороди.

Вже одинадцятий рік поспіль у Полтавській ОДА відбувається захист наукових робіт студентів області. Цього року подали свої конкурсні роботи більше п’ятдесяти студентів. З них відібрали двадцять кращих наукових досліджень. Далі, під час засідання конкурсної комісії, презентували доповіді. Після обрали призерів.

Щорічний конкурс студентських наукових робіт "Від студентського самоврядування – до самоврядування громад" заснувала у 2005 році Полтавська обласна рада. Його мета — сприяти суспільним ініціативам студентської молоді, залучати її до активної участі у житті територіальних громад області.

До складу журі увійшли: заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий, директор Департаменту освіти й науки Полтавської ОДА Олена Харченко, заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко, голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб, депутат облради Валерій Прядко, голова Обласного молодіжного центру Світлана Громцева.

Одинадцятий рік поспіль ми зустрічаємо у Полтавській ОДА амбітну студентську молодь на цьому конкурсі. Я радий, що така велика кількість полтавських студентів надсилає свої творчі доробки. Ще більше тішить той факт, що вони є ініціаторами розвитку нашого міста і області. Найкращі ідеї обов`язково будуть втілені у життя, – говорить Роман Товстий.

У конкурсі взяли участь студенти 2-5 курсів та студенти-магістратури вищих навчальних закладів III – IV рівнів акредитації Полтавської області.

Студенти готували роботи з проблем місцевого самоврядування, розбудови громадянського суспільства, тем, що мають практичне значення для розвитку територіальних громад та висвітлюють результати самостійних досліджень.

Серед основних питань наукових робіт – реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, об’єднання громад, роль молоді в організації активного дозвілля дітей і підлітків.

По завершенню, за рішенням конкурсної комісії, обрали переможців конкурсу. По кожному напрямку було декілька переможців. Зокрема, два учасники отримали перше місце, чотири здобули друге місце, а шість – третє.

Як зазначив один із учасників конкурсу – срібний призер, студент Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Максим Омелян, кожна робота була унікальною та цікавою, через це складно було боротись за перемогу.  

– У своїй доповіді я розповідав про важливість створення студентського органу, який би займався моніторингом якості освіти. Якщо студенти будуть мати можливість хоча б висловитись щодо того, як проходить викладання, моніторити студентські враження від навчання, то і якість освіти зросте. Я дуже вдячний, що мою роботу оцінили на обласному рівні. Це надихає працювати та розвиватись  у громадському напрямку.

Призери конкурсу отримають свої винагороди 7 грудня з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування. Їх загальна сума сягає 20 тисяч гривень.

За матеріалами www.adm-pl.gov.ua