Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

У Золотниківській ОТГ відкрився сучасний ЦНАП за участі Прем’єр-міністра

29.01.2018
26 січня в Золотниківській ОТГ Тернопільської області за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" відкрився новий ЦНАП. 

Завдяки створенню Центру більше 9 тисяч мешканців громади отримали доступ до якісних адміністративних послуг. Реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні послуги, земельні послуги, реєстрація бізнесу та нерухомості входять до найбільш популярних серед жителів ОТГ і будуть надаватися в новому ЦНАП. 

Центр створено за європейськими стандартами, а допомогу в реконструкції інтер’єру, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма "U-LEAD з Європою". У ЦНАП Золотниківської ОТГ створено 5 робочих місць для фахівців, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими та шведськими експертами Програми. До появи нового ЦНАП в громаді, жителі були змушені долати відстань більше 30 км до найближчого центру. 

З робочим візитом на Тернопільщині перебував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він взяв участь у відкритті ЦНАП, поспілкувався з громадою та пересвідчився в якості надання адмінпослуг на прикладі довідки про реєстрацію місця проживання. 

Володимир Гройсман зазначив: "Хочу подякувати міжнародним партнерам за підтримку децентралізації в країні. Це та реформа заради якої я, як міський голова, пішов працювати в центральну владу. Коли ми говорили про об`єднання громад у 2014 році, ніхто в це не вірив. Але сьогодні я радий, коли на форумі голів об’єднаних громад, збираються сотні, а вже зараз і тисячі лідерів, які беруть на себе відповідальність за благополуччя мешканцiв громад".

Посол Хюг Мінгареллі, Голова Представництва ЄС в Україні, також привітав жителів Золотниківської громади та наголосив: "Реформа децентралізації в Україні - історія вражаючого успіху та повернення ініціативи в руки місцевих громад. Завдяки цій реформі люди зараз самостійно вирішують багато важливих питань, пов'язаних із місцевим соціальним та економічним розвитком. ЄС буде продовжувати підтримувати реформу за допомогою консультацій та тренінгів у таких різноманітних сферах, як управління бюджетом, просторове планування та економічний розвиток. Серед іншого, ЄС підтримуватиме створення до 600 нових центрів адміністративних послуг у нових громадах, що наблизить важливі адміністративні послуги до тих, хто їх потребує".

Камеран Худур, Перший секретар Посольства Швеції в Україні, Програмний директор "U-LEAD з Європою" від Sida: "Завдяки нашому плідному партнерству з громадою більше 9 000 громадян отримали зручний доступ до якісних адміністративних послуг. Ми дуже раді, що при створенні Центру було використано шведський досвід надання зручних та доступних адміністративних послуг. Я впевнений, що з відкриттям нового ЦНАП, громада продовжить свій розвиток та підвищення рівня життя своїх мешканців". 

Данило Бугай, Золотниківський сільський голова, подякував Програмі "U–LEAD з Європою": "Завдяки міжнародним партнерам наша громада використала чудову можливість, і тепер мешканці отримуватимуть адміністративні послуги у сучасному та якісному форматі у Золотниках. Крім того, навчальні тренінги в рамках співпраці з "U–LEAD з Європою", допомогли співробітникам ЦНАП підвищити кваліфікацію та познайомитися з кращими практиками в сфері адмінпослуг".

Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми "U-LEAD з Європою" заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

За матеріалами Програма "U-LEAD з Європою