Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Українець створив їстівний посуд

23.10.2018

Їстівний посуд, який може замінити пластик, винайшов викладач Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк

Проект науковця переміг на міжнародному конкурсі університетських стартапів у Данії. Отримав грамоту "Сталий розвиток". У конкурсі взяли участь 65 команд з різних країн світу, повідомляє ТСН.

Під час експериментів в університетській лабораторії науковець помітив, як випадково розплавлена пачка харчових полісахаридів перетворилася на плівку. Саме з неї виготовили мармеладні соломинки, білкові стакани та пакети, які можна їсти.

Еко-стаканчики можна використовувати не тільки для кави, а як форму для випікання кексів та бісквітів, для зберігання продуктів у морозильній камері. Такий стаканчик витримує температуру до +250 градусів і не боїться заморозки.

Зараз вчений намагається запустити їстівний посуд у виробництво. Створити пробну партію, сертифікувати її та налагодити серійне виробництво.

За матеріалами gazeta.ua