Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Запорізькі громади позмагаються у конкурсі за грант від уряду Німеччини на житло для ВПО

16.11.2018

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів зустріч з представниками Українського фонду соціальних інвестицій - заступником виконавчого директора УФСІ Олегом Овчинніковим та директором Східного регіонального представництва УФСІ Сергієм Кадигробом. У її ході учасники обговорили питання започаткування у Запорізькій області Проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури УФСІ. VI".

Як підкреслив очільник регіону, нині в державі триває  перерозподіл пріоритетів, а відповідно й виділення коштів.

- Мабуть, одним із  найважливіших напрямків для державної політики України на сьогодні є розвиток об’єднаних територіальних громад. Влада Запорізької області планує, що до кінця року  область стане однією з кращих в Україні по реалізації реформи децентралізації. Причому це стосується не тільки кількості, а й якості життя в громадах. Нині для кожної з ОТГ за підтримки обласної влади вже створено інвестиційні паспорти та розроблено напрямки подальшого розвитку. На місцях також розуміють, що мають розвивати території. Як приклад хочу навести Мелітополь, де завдяки зусиллям місцевої влади  місто виграло всі існуючі та запропоновані проекти розвитку. Кожна з територій має чимало проблем та потребує їх розв’язання. На жаль, усі потреби ми не в змозі закрити коштами обласного бюджету. Тим паче, роблячи це так, щоб це був не популізм, а реальне та якісне розв’язання проблем. Тож я щиро радий допомозі Фонду, який пропонує людям на місцях розвиток територій і вирішення наболілих питань. У свою чергу, дуже прошу території не чекати склавши руки, а активно працювати над проектами, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Представники Українського фонду соціальних інвестицій повідомили, що нові проекти отримають саме ті області, які відреагують активніше та швидше. Так само було при відборі попередніх проектів.

Після особистого спілкування з очільником регіону заступник виконавчого директора УФСІ Олег Овчинніков та директор Східного регіонального представництва УФСІ Сергій Кадигроб обговорили питання впровадження проекту УФСІ "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури УФСІ.VI" з представниками об’єднаних територіальних громад. Програма виконується за підтримки Уряду Німеччини, головною метою  є створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб та розвиток інфраструктури у населених пунктах Запорізької області.

Олег Овчинніков ознайомив присутніх із діяльністю та проектами Фонду, що спрямовані на підтримку найменш соціально захищених верств населення, а також ініціатив територіальних громад і громадських організацій. На початок 2018 року УФСІ та місцеві громади впровадили понад 1200 мікропроектів у всіх регіонах України. Користь від проектів отримали понад 1,4 мільйона українців. Ці мікропроекти стосувалися відновлення або покращення базових соціальних послуг,  створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення.

У Запорізькій області за три роки співпраці УФСІ та місцевих громад було впроваджено 11 таких мікропроектів. Значна увага фонду УФСІ була спрямована на допомогу та підтримку внутрішньо переміщених осіб, на початковому етапі це була допомога з наданням тимчасового житла, а пізніше і постійного. Із них п’ять проектів стосувалися будівництва або покращення житлових умов для переселенців, будівництва трьох дитячих садків, двох шкіл та одного інтернатного закладу для місцевих жителів із Мелітополя, Токмака, Комиш-Зорі та Преслава.

Директор Східного регіонального представництва УФСІ Сергій Кадигроб презентував присутнім проект "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VI" та розповів  про загальні вимоги до участі в конкурсі проектів. Новий проект, як і попередній – УФСІ V, спрямовано на створення житла для внутрішньо переміщених осіб шляхом відновлення (реконструкції) існуючих будівель. Поруч із кожним житловим об’єктом за німецькими стандартами енергоефективності також буде відремонтовано школу або дитячий садок. Сума гранту Уряду Німеччини на Проект УФСІ VI - 9 мільйонів євро. Ці кошти надаються через банк розвитку KfW і спрямовуються у Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області та підконтрольні уряду України райони Донецької та Луганської областей.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

За матеріалами www.zoda.gov.ua