Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Збудований "з нуля" енергоефективний ЦНАП відкрився у Миколаївській ОТГ

27.03.2018

27 березня в Миколаївській ОТГ Сумської області за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" відкрився новий сучасний ЦНАП, який може вважатися однією з найенергоефективніших адмінбудівель в Україні. Центр збудований "з нуля" менш ніж за 5 місяців з використанням сучасних енергоефективних технологій. Майже 100 видів адміністративних послуг найнеобхідніших в ОТГ стали доступними для 10 тисяч мешканців громади.

Новий Центр був створений за європейськими стандартами якісних адмінпослуг та енергоефективності. Допомогу в розробці сучасного дизайну, будівництві, інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма "U-LEAD з Європою". Зі свого боку, громада підключила нову будівлю до мереж, а також придбала меблі.

В Миколаївському ЦНАП було використано ряд технологічних рішень, що дозволило будівлі досягнути одного з найвищих класів енергоефективності. Енергозберігаючі властивості стін будівлі, збудованих з SIP панелей з додатковим утепленням, прирівнюються до 2-х метрової цегляної стіни. Поєднання системи теплового насосу "повітря/вода" з підлоговим опаленням забезпечує найвищу енергоефективність системи, а технологія рекуперації утилізую до 95% тепла повітря. Завдяки комбінації зелених технологій та екологічності матеріалів, громада зможе заощадити на опаленні та вентиляції приміщення в 4 рази більше, ніж в звичайних адмінбудівлях.

Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України: "Відкриття нових ЦНАП - це впровадження європейських стандартів роботи з населенням і докорінна зміна відносин центр-регіони. Радянська спадщина багатогодинних черг при наданні послуг нарешті добігає кінця. Децентралізація створює зворотній вектор, де першість належить громадам та людям. Дякую міжнародним партнерам за підтримку реформи децентралізації у нашій країні. Я переконаний, що при якісному самоврядуванні ми зможемо змінити на краще життя кожного українця. Завдяки спільній наполегливій праці ми досягнемо найвищих результатів".

Камеран Худур, Перший секретар Посольства Швеції в Україні, Програмний директор "U-LEAD з Європою" від Sida: "Я дуже радий і пишаюсь тим, що плідна співпраця між Швецією та Україною в рамках Програми "U-LEAD з Європою", яка фінансується платниками податків ЄС та його країнами-членами Швецією, Німеччиною, Польщею, Данією та Естонією, призвела до створення ЦНАП у Миколаївці, побудованого з використанням сучасних рішень, які відповідають стандартам ЄС у сфері захисту навколишнього середовища. Я впевнений, що більше 10 000 жителів Миколаївки, для яких ми створили цей ЦНАП, будуть забезпечені високоякісними послугами, на які вони мають право".

Іван Ігнатьєв, голова Миколаївської ОТГ: "Наша громада отримала чудову можливість завдяки міжнародним партнерам, і тепер мешканці отримуватимуть якісні адміністративні послуги у новій енергоефективній будівлі. Ми дуже раді, що у будівництві були використані екологічні матеріали та сучасні технології, адже це дозволить нашій громаді бути на передовій розвитку і позитивних змін. Ми будемо продовжувати втілювати прогресивні проекти та покращувати життя мешканців громади. Якісні адміністративні послуги це лише початок".

У ЦНАП Миколаївської ОТГ створено 7 робочих місць для фахівців, які пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими та шведськими експертами Програми. Напередодні відкриття в громаді були проведені заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів. Центр доступний для людей з інвалідністю. В приміщенні обладнаний дитячий куточок.

Нагадаємо, що в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми "U-LEAD з Європою" заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 Центрів до кінця 2020 року.

За матеріалами decentralization.gov.ua