Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Зерно у пластиковому рукаві можна зберігати до 1,5 року

14.03.2018

Спосіб зберігання зерна у пластиковому рукаві є цілком технологічним і надійним, а термін такого зберігання може тривати до півтора року.

Тривалому зберіганню сприяє те, що в мішку після його герметичного запаковування внаслідок дихання зерна й організмів, які туди потрапили з ним, поступово зникає кисень й утворюється насичене вуглецем газове середовище, яке запобігає розвитку шкідливих комах і грибів.

Головною умовою довгого зберігання є запаковування сухого зерна: чим менший у ньому відсоток вологи, тим на довше можна залишати збіжжя в мішку.

Інший критичний параметр – температура зерна під час запаковування й протягом зберігання: чим вона нижча, тим краще витримуються параметри якості.

Водночас з метою нетривалого зберігання до 3-х місяців у рукави можна закладати навіть зерно, вологість якого вища за вимоги ДСТУ на 5-10%, але його стан у цьому разі варто регулярно моніторити.

Також для продовження строку зберігання в рукаві вологого зерна його час від часу провітрюють через невеликі отвори, які прорізають у плівці. Після провітрювання їх заклеюють скотчем.

Джерело: tripoli.land