Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Ґеорґ Мільбрадт відвідав Баришівку для ознайомлення зі станом децентралізації

09.08.2018

8 серпня спеціальний посланник уряду Німеччини з питань реформ у галузях урядування та децентралізації в Україні Ґеорґ Мільбрадт, Директор Програми "U-LEAD з Європою" від GIZ Бастіан Файгель, радник з питань децентралізації Делегації ЄС в Україні Бенедикт Геррманн та політичний радник Посольства Німеччини в Україні Рафаель Раум відвідали Баришівський район, щоб дізнатися більше про поточний стан реформи децентралізації у Київській області.

Голова Баришівської районної ради Володимир Гуменюк та голова Баришівської районної державної адміністрації Олег Левченко розповіли гостям, що всі органи місцевого самоврядування на рівні району та села підтримують об’єднання та створення Баришівської об’єднаної територіальної громади.

Ґеорґ Мільбрадт висловив з цього приводу задоволення, тому що інші регіони України іноді стикаються зі спротивом об’єднанню, особливо на районному рівні, оскільки майбутнє районів стає неясним. Німецький посланник також додав, що його країна мала схожі проблеми приблизно 25 років тому під час трансформації колишньої НДР, і його досвід свідчить про те, що децентралізація змінює мислення людей.  

Народний депутат України Павло Різаненко, який представляє жителів Баришівки у Верховній Раді, підтвердив, що його виборці змінили свою думку про реформу децентралізації. "Якщо раніше вони приходили до мене і запитували, чому ми збираємося знищити їхні села створенням об’єднаних територіальних громад, то тепер люди приходять і питають, чому у них ще немає ОТГ. Позитивний вплив мають поїздки до успішних ОТГ і ознайомлення із вровадженнями та змінами."

Лариса Макаренко, голова Волошинівської сільської ради та керівниця асоціації сільських голів Баришівського району, підтвердила, що було дуже корисно відвідати успішні громади Полтавської області, та подякувала Київському Центру розвитку місцевого самоврядування, який за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" посприяв в організації її поїздки до Полтави. "Київський ЦРМС надає підтримку нашим органам місцевого самоврядування через юридичні консультації, експерти Центру допомогли нам підготувати всі необхідні документи для об’єднання і подати їх, але ми ще не отримали позитивного висновку Київської обласної державної адміністрації", - зазначила вона.

У Баришівці Ґеорґа Мільбрадта попросили обговорити питання створення ОТГ з керівником Київської ОДА та Віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, з якими він має зустрітися цього тижня у Києві. "Мені було дуже цікаво побачити процес на місцях та поговорити з вами, – сказав пан Мільбрадт. – Я відчуваю себе листоношею, який передає враження, і я обіцяю передати ваші повідомлення", - додав він.

Директор Програми "U-LEAD з Європою" від GIZ Бастіан Файгель висловив задоволення плідною співпрацею місцевої влади Баришівки та Київського ЦРМС, що працює за підтримки U-LEAD. "Програма "U-LEAD з Європою" намагається забезпечити, щоб місцеві жителі могли переконати інших у ​​необхідності реформи децентралізації і щоб на національному рівні була політична воля рухатися єдиним шляхом", - підкреслив пан Файгель.

За матеріалами Програма "U-LEAD з Європою"