Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Мінагрополітики та ФАО ООН поглиблюватимуть співпрацю в рамках комплексної стратегії розвитку сільського господарства на 2015-2020 роки

09.10.2017
Сьогодні Мінагрополітики та Продовольча сільськогосподарська організація ООН (ФАО) активно співпрацюють відповідно до підписаної Рамкової програми співробітництва для України з ФАО на 2016-2019 роки.

Проекти, які здійснюються в рамках програми і які спрямовані на реалізацію ключових пріоритетів Єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства і сільських територій України на 2015-2020 роки, вже мають успішні результати.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час зустрічі з заступником Регіонального представника Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) для Європи та Центральної Азії паном Раймондом Єлем.

"Ми дуже вдячні нашим колегам з ФАО за успішну співпрацю та реалізацію проектів технічної допомоги. Надзвичайно важливою є програма підтримки фермерів на сході України та комплексне дослідження про роль сільського господарства у постраждалих від конфлікту Луганській та Донецькій областях. Саме такі конкретні та ефективні проекти є для нас чудовим прикладом роботи над практичними моделями для забезпечення стійких продовольчих систем і більш ефективних ланцюгів доданої вартості на регіональному рівні", - відмітила заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Ольга Трофімцева розповіла, що підтримка ФАО включає в себе такі надзвичайно важливі сфери, як земельна реформа, лісове господарство, розвиток сільського підприємництва в Луганській та Донецькій областях, адаптація аграрного сектору до змін клімату та інші.

"Міністерство аграрної політики та продовольства України зацікавлено в подальшій активній співпраці з ФАО за даними напрямами і в більш активному залученню експертів організації у процеси підтримки реформ, якими займається Мінагрополітики", - зазначила заступник Міністра з питань євроінтеграції.

Ольга Трофімцева додала, що на сьогодні пріоритетними завданнями для співпраці України та ФАО є наступні напрями: розвиток бізнес клімату та встановлення стабільної правової основи функціонування агробізнесу, земельна реформа та продовольча безпека, формування стійких ланцюгів доданої вартості для аграрного та харчового секторів. А також відкриття нових висомаржинальних ринків для експорту української аграрної та харчової продукції. З огляду на важливість якісної статистичної та аналітичної бази для даних цілей, заступник Міністра та пан Єле обговорили можливість підтримки ФАО щодо приєднання України до інформаційної платформи SNAP (safety net alert platform - платформа сповіщення про продовольчу безпеку).

Під час зустрічі сторони також відзначили важливість подальших скоординованих спільних дій з метою більш активного розвитку сімейних фермерських господарств, відновлення системи дорадництва в Донецькій та Луганській областях, підтримки підприємництва у сільській місцевості для ветеранів антитерористичної операції та формування комплексного підходу до розвитку сільських територій.

За матеріалами usba.com.ua