All-Ukrainian Network of experts and practitioners
on regional and local development

Services in regions

Editor's choice

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Show full text

Не вказано

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Show full text

Не вказано

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Show full text

Не вказано

Partners

 
 
  • УАРОР

    Ukrainian Association of Rayon and Regional Councils

  • АМУ

    Association of Ukrainian Cities

  • ВАССР

    All-Ukrainian Association of Village and Settlement Councils

  • Мінрегіон

    Ministry of Regional Development, Construction and Housing and Communal Services of Ukraine

  • komsamovr

    Secretariate of Committee on State Building, Regional Policy and Local Self-Government of the Verkhovna Rada of Ukraine

  • www.narda.org.ua

    National Association of Regional Development Agencies

  • www.coe.kiev.ua

    Office of the Representative of the Secretary General in Ukraine

  • DESPRO

    Swiss-Ukrainian project «Decentralization Support in Ukraine» DESPRO

  • ІГС

    Civil Society Institute

  • АММУ

    Association of Small Towns of Ukraine

  • НАДУ

    National Academy for Public Administration under the President of Ukraine

  • Відродження

    Program Initiatives «Democratic Practice» of International Renaissance Foundation

  • УНЦПД

    Ukrainian Center for Independent Political Research

  • ЦППР

    Centre of Policy and Legal Reform

  • Мережа центрів

    Public Union Network of legal information and consultation

  • НАСДСУ

    National Association of Agricultural Advisory Services of Ukraine

  • Ресурсний центр

    Center for Knowledge Management «Resource Center for Sustainable Local Development»

Іноземний та національний бізнес об’єднався задля покращення інвестиційного клімату України

20.04.2017
В Україні створено Міжнародну раду палат та бізнес-асоціацій. Урочиста церемонія підписання меморандуму про її створення відбулася 19 квітня в Торгово-промисловій палаті України. Американсько-Українська ділова рада, Китайська торгова асоціація, Міжнародна турецько-українська бізнес-асоціація, Німецько-Українська торгово-промислова палата, Торгово-промислова палата України та Франко-Українська торгово-промислова палата ухвалили рішення об’єднатися задля поліпшення умов для самоврядування бізнесу в Україні. Долучитися до спільноти висловила бажання й Британсько-Українська торгова палата.

Міжнародні торгові палати та асоціації іноземного бізнесу спільно працюватимуть задля захисту бізнес-інтересів іноземних та вітчизняних інвесторів в Україні та активізації та поглиблення рівня бізнес-діалогу з урядом.

Новоутворена платформа загалом об’єднує близько 9000 компаній, з яких 8 тисяч – члени ТПП України, що представляють національний бізнес та близько тисячі іноземних інвесторів, що працюють в Україні.

Відбулася без перебільшення історична подія – бізнес-асоціації та двосторонні палати шести провідних країн, що входять у топ-10 основних інвесторів нашої держави – Франції, Німеччини, Китаю, Франції, Америки та, власне, України об’єдналися. Коли бізнес об’єднується – його голос стає сильнішим. Новостворена Рада – дієва платформа для вирішення низки проблем, які стоять перед українським бізнесом, які у співробітництві ми зможемо значно швидше та успішніше вирішити. Наша Рада відкрита для інших іноземних дво- та багатосторонніх палат і бізнес-асоціацій, які поділяють наші цілі та принципи. Давайте разом працювати над створенням сприятливого бізнес-клімату", - сказав Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України.

Рада збиратиметься регулярно, для обговорення актуальної економічної ситуації, рамкових умов для інвестування та готуватиме пропозиції Уряду України щодо вдосконалення можливостей самоврядування, економічної ситуації та бізнес-клімату, вирішення системних питань, що заважають іноземним та вітчизняним інвесторам в Україні.

"Створення такого об’єднання зараз як ніколи на часі. Рада буде всіляко підтримувати і розвивати напрямки, які дають реальний економічний ефект для українського бізнесу" , - сказав Морган Вільямс, президент Американсько-української ділової ради.

 "Підписання Меморандуму в стінах ТПП України зміцнить діалог між українським та іноземним бізнесом, а створення Міжнародної Ради Палат та Бізнес-Асоціацій вже у найближчому майбутньому покаже позитивний вплив на українську економіку", - сказав Руслан Осипенко, виконавчий директор Китайської торгової асоціації.

"Туреччина і Україна зараз переживають "золотий період" економічних, туристичних і культурних взаємин. Вперше в історії бізнес-асоціації та торгові палати провідних країн об’єдналися для того, щоб спільними зусиллями працювати над покращенням бізнес-клімату та залученням інвестицій", - сказав Бурак Пехліван, голова Міжнародної турецько-української бізнес-асоціації.

"Німеччина – один з основних інвесторів в Україні. У німецького бізнесу є золоте правило - не варто перекладати відповідальність на уряд, бізнес має власноруч щодня змінювати ситуацію на краще. Міжнародна Рада Палат та Бізнес-Асоціацій в Україні покликана працювати у цьому напрямку – ми об’єднуємо голос бізнесу", - сказав Александр Маркус, голова Німецько-Української торгово-промислової палати.

"Наша мета – залучити більше інвесторів до України", - сказав Бертран Бар’є, член ради директорів Франко-української торгово-промислової палати.

У заході також взяли участь керівники дипломатичних установ зарубіжних країн, що діють в Україні.

За матеріалами www.ucci.org.ua