Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Науковці вивели пшеницю, здатну лікувати 1 млрд людей

17.07.2017
Дослідники з Центру Джона Іннеса (John Innes Centre, JIC) розробили сорт пшениці з високим рівнем заліза.

Цей новий біофортифікований сорт міг би допомогти людям, що страждають від дефіциту заліза у всьому світі, говориться у повідомленні JIC.

Пшениця містить залізо, але в частинах рослини, які відокремлюють при виробництві білого борошна. Використовуючи оприлюднений геном пшениці, доктор Джеймс Коннортон разом з колегами локалізували два гени, що задіяні в транспортуванні заліза. Після цього один з генів використали для спрямування більшої кількості заліза в ендосперм, що призвело до появи сорту пшениці, в якому утворюється вдвічі більше заліза, ніж у комерційних сортах.

"Цей прорив означає, що вищий рівень заліза в самій пшениці може замінити додане залізо в повсякденних продуктах харчування, таких як біле борошно та сніданки, допомагаючи приблизно 1 млрд людей, які страждають на дефіцит заліза в усьому світі", — сказав один з дослідників доктор Жаннеке Балк.

За матеріалами agroportal.ua