Всеукраїнська мережа фахівців і практиків
з регіонального та місцевого розвитку

Послуги в регіонах

Вибір редакції

Як пройти відбір та стати учасником мережі РЕГІОНЕТ

Читати повністю

Короткі рекомендації про те, як взяти участь у відборі до РЕГІОНЕТ і стати учасником мережі

Матеріали базового навчання - відтепер у вільному доступі!

Читати повністю

Матеріали базового навчання для кандидатів на участь у РЕГІОНЕТ викладено на порталі мережі у вільному доступі

Відеозаписи заходів РЕГІОНЕТ та партнерів мережі

Читати повністю

Відеозаписи, зроблені мережею РЕГІОНЕТ: власні заходи та заходи партнерів мережі

Партнери

 
 
  • УАРОР

    Українська асоціація районних та обласних рад

  • АМУ

    Асоціація міст України

  • ВАССР

    Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад

  • Мінрегіон

    Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

  • komsamovr

    Секретаріат Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України

  • www.narda.org.ua

    Асоціація агенцій регіонального розвитку України

  • www.coe.kiev.ua

    Офіс Ради Європи в Україні

  • DESPRO

    Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO

  • ІГС

    Інститут громадянського суспільства

  • АММУ

    Асоціація малих міст України

  • НАДУ

    Національна академія державного управління при Президентові України

  • Відродження

    Програмна ініціатива «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження»

  • УНЦПД

    Український незалежний центр політичних досліджень

  • ЦППР

    Центр політико-правових реформ

  • Мережа центрів

    Громадська спілка "Мережа Центрів правової інформації та консультацій"

  • НАСДСУ

    Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України

  • Ресурсний центр

    Центр управління знаннями «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку»

Об'єднані громади є "теплицями" для малого та середнього бізнесу, - Бенедикт Геррманн

09.07.2018

Об’єднані територіальні громади в Україні є своєрідними “теплицями”, де малий та середній бізнес отримує сприятливі умови для росту. Саме тому дуже важливою є комунікаційна робота в громадах, у тому числі з бізнесом. На цьому наголосив перший секретар Представництва ЄС з питань децентралізації та секторальних реформ Бенедикт Геррманн під час тренінгу-семінару у Києві на тему “Інформаційне висвітлення діяльності ОМС на офіційному сайті, у ЗМІ, соціальних мережах: методи, техніки та технології”, повідомляє Укрінформ.

“Під час спілкування з малим та середнім бізнесом, які працюють у нових громадах, я отримую позитивні відгуки. Вони кажуть що, це реально добре. І тому об’єднані територіальні громади — це той “бізнес-хаб”, та “теплиця”, де малий та середній бізнес може нормально рости. І тут дуже важлива роль комунікації”, - заявив він.

За словами Геррманна, він - “фанат” української децентралізації: “Ніхто не очікував три роки тому, що буде такий колосальний прогрес. Це - факт”.

Європейський дипломат зазначив, що керівництво ОТГ має максимально ефективно використовувати нові інструменти, які вони отримали, і приділяти велику увагу саме розвитку малого та середнього бізнесу. “Саме ви - місцеві громади - можете допомогти малому та середньому бізнесу. Децентралізація — один з головний поштовхів для розвитку бізнесу на місцевому рівні”, - заявив Геррманн, звертаючись до присутніх представників органів місцевого самоврядування.

Окремо він зазначив на важливості комунікації з діаспорою за кордоном для розвитку громад. “Діаспора — це золотий капітал будь-якої з громади”, - наголосив дипломат, вказавши на важливість залучення українців за кордоном для налагодження бізнес-контактів з іноземними партнерами, організації різноманітних проектів та програм, прямих інвестицій в громаду тощо.

Перший секретар Представництва ЄС з питань децентралізації та секторальних реформ також повідомив, що з провадженням децентралізації в Україні інвестиціями в країну стали цікавитися ще більше представників європейського малого та середнього бізнесу. “Представники малого та середнього бізнесу із країн з ЄС починають цікавитися можливостями розвитку свого бізнесу в Україні. Вони розуміють, що ОТГ — це особливо цікаве місце для інвестицій, бо це потенціал для нового партнерства”, - сказав він.

Говорячи про шляхи побудови комунікації в громадах, європейський дипломат закликав українських представників бути креативними, не завжди копіювати чужий досвід і дивитися на власні реалії. “Ви, українці, робите такі цікаві інновації, яких у нас немає. Не завжди намагайтеся брати те, що в нас. Prozorro — такого по всьому світу немає, медреформа і електронний кабінет — я був би радий, якби у нас таке було. Urban Space в Івано-Франківську - знову ж таки, це українська фішка... І тому треба не дуже копіювати наші приклади, потрібно бути інноваційними. Можливо, ви впровадите якісь нові форми комунікацій”, - заявив він.

За матеріалами decentralization.gov.ua